Més veïns de Llevant votaran sobre el polèmic alberg juvenil a Tarragona

Un 97,2% dels votants a Cala Romana es va pronunciar a favor del "no"

El futur de la Ciutat del Repòs i Vacances a Tarragona semblava decidit des del 14 de març. Aquest dia, la Generalitat donava el tret de sortida a un projecte que donava una nova vida al complex -actualment en desús- per transformar-lo en un nou alberg juvenil amb 556 places.

Segons paraules de Pau Ricomà, el projecte suposa una transformació bona “per al veïnat de Llevant i per a tota la ciutat”. Malgrat això, la construcció de l’alberg s’ha topat amb el fort rebuig dels veïns de la zona i de l’oposició de Tarragona. Es tracta, doncs, d’un assumpte cada cop més complicat per al govern tarragoní.

La plataforma Pro Llevant s’ha encarregat de donar veu al veïnat i oferir alternatives al projecte de l’alberg. El principal inconvenient, segons ells, és que les noves instal·lacions atraguin un tipus de turisme no desitjat i pertorbin la bona convivència al barri.

En aquest sentit, ja han dut a terme diverses accions. La més destacada va ser l’entrada de més d’un centenar de veïns al Ple de l’Ajuntament, on van ser expulsats per la Guàrdia Urbana per suposat desordre. D’altra banda, han dut a terme un seguit de votacions, l’última aquest dissabte a Cala Romana, on centenars de persones van votar en contra de l’alberg.

Un 97,2% dels votants es va pronunciar a favor del “no”, un 1,4% va votar a favor de l’alberg i un 1,4 de les votacions van ser nul·les.

Ara és el torn dels veïns de Vall de l’arrabassada, Els Músics i Via Augusta, zones de Llevant que també es podran pronunciar sobre aquesta qüestió. Segons confirma La Ciutat, es podruiran noves votacions en aquestes zones. Com les altres ocasions, no es tracta només d’un “si” o un “no”, sinó de pronunciar-se a favor d’una alternativa: centres sociosanitaris, centres educatius o centres esportius.

En cas de votar en contra del projecte, la situació es podria complicar encara més pel futur d’una qüestió que s’està convertint en un autèntic mal de cap per Tarragona.