Vist per sentència el judici dels causants dels aldarulls durant la vaga general del 2012

  S'enfronten a penes de presó d'un any i sis mesos i multes de fins a 6.700 euros per desordres públics i danys

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El Jutjat Penal número 1 de Tarragona ha jutjat aquest divendres els tres acusats pels aldarulls durant la vaga general del 14 de novembre de 2012 a Tarragona i el judici ha quedat vist per sentència. Els encausats s’enfronten a penes de presó d’un any i sis mesos i de multes de fins a 6.700 euros per desordres públics i danys. Les defenses, que demanen l’absolució dels encausats, apunten que els processats formaven part de piquets informatius i no violents. En aquesta línia, han defensat que formaven part de la manifestació i no van participar violentament a cap acte. L’Ajuntament de Tarragona, personat com a acusació, demana una responsabilitat solidària als tres acusats de 6.700 euros per tots els danys causats durant la vaga general. En canvi, el ministeri fiscal demana danys per 160 euros per accions concretes. Una quarantena de persones convocades per l’Esquerra Independentista de Tarragona s’ha concentrat davant del jutjat per mostrar el suport als acusats durant tot el matí, des de les 10 hores fins a les 16 hores.

  Durant la primera sessió del judici, que s’ha allargat gairebé sis hores, s’han presentat fotogrames de televisions públiques. Segons la defensa dels processats, no hi ha imatges que siguin concloents per condemnar els acusats, que van ser detinguts un mes més tard que es produïssin els fets a partir de les imatges.

  A més de les acusacions del consistori de Tarragona i del ministeri fiscal, també hi ha Catalunya Caixa, que reclama 1.700 euros per danys a la seva entitat en els aldarulls. El fiscal no ha fet modificacions després de la sessió i s’espera que la sentència es dictamini entre dues i tres setmanes.

  Concentració
  Una quarantena de persones convocades per l’Esquerra Independentista s’han concentrat durant tot el matí de divendres davant del jutjat per mostrar el seu suport als encausats. Quan ha començat la sessió, privada, els concentrats han reclamat poder accedir a la sala i el personal del jutjat ha decidit tancar les portes de l’edifici per evitar l’entrada dels manifestants, que s’han quedat al davant de la tanca, després sota la pluja, cridant diversos lemes davant la presència de diversos agents dels ARRO dels Mossos d’Esquadra.

  L’Esquerra Independentista va concentrar-se també dijous al vespre a la plaça de la Font. Jordi Romeu, d’Endavant, ha explicat que s’acusa tres companys quan en aquell piquet hi havia “moltes persones més defensant els interessos de la lluita treballadora”.