Vila-seca es prepara per viure una Diada de Sant Jordi plena d’actes culturals

Les activitats començaran el dimarts 18 i finalitzaran el divendres 28 d'abril

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Vila-seca viurà enguany un Sant Jordi ple d’actes culturals que tindran lloc entre el dimarts 18 i el divendres 28 d’abril.

Per començar, els infants seran els protagonistes, el dimarts 18, amb el taller “Vine a conèixer la llegenda de Sant Jordi” a la Ludoteca Infantil “Tot Joc”. El dimecres 19 d’abril el Centre Obert de Vila-seca acollirà tallers infantils i un espai d’intercanvi de llibres de 4 a 5 de la tarda. A les 17.00 h, es podran confeccionar punts de llibre al Biblioaccés La Plana i a les 6, tindrà lloc el taller per a nens “Elabora una rosa amb plastilina” al Centre Cívic i Cultural de la Plana. Finalment, en el mateix espai, hi haurà la presentació del llibre “La sombra del silencio” de l’escriptora M. Isabel Sánchez Gea, a partir de les 20.30 h.

El dijous 20 d’abril, a les 5, tindrà lloc un nou taller de punts de llibre a la Biblioteca. A la plaça de Sant Joan de la Plana, hi haurà tallers infantils i espai d’intercanvi de llibres entre les 17.15 i les 19.45 h. La Ludoteca “Tot Joc” acollirà el taller “Construeix una espasa i l’escut del cavaller Sant Jordi” a les 6 de la tarda i, finalment, al Centre Cívic i Cultural de la Pineda, es presentarà el llibre “Marc y la ouija” de l’escriptor Josep Guillén, a les 8 de la tarda.

A més, des del mateix dijous 20 d’abril i fins al dissabte 29, a la Biblioteca es podrà visitar l’Exposició de llibres d’artistes de les escoles del municipi. A l’endemà, divendres 21 d’abril, el Centre Cívic i Cultural de la Pineda acollirà tallers infantils i espai d’intercanvi de llibres de 15.45 a 18.30 h. A les 6 de la tarda tothom que ho desitgi podrà celebrar la Revetlla de Sant Jordi amb una trobada intercultural durant la qual es llegirà poesia àrab, catalana, etc. i, en acabar, es degustaran dolços. Els petits podran construir un “drac monstruós” al Centre Cívic i Cultural el Colomí, a partir de les 6 de la tarda.

Dissabte 22 d’abril a les 20.30 h, hi haurà un concert d’Olga Pes a l’Associació El Centru, sota el nom “Buenestado en tu casa”.

Diumenge 23 arribarà la Diada de Sant Jordi, amb les tradicionals parades de llibres i roses a les places de l’Església i de Voltes. A partir de les 11, la iniciativa “Efímera. Art al Carrer” guarnirà els carrers del Centre Històric amb escultures de llibres i un disseny de l’espai urbà pel carrer Major. A la plaça de l’Església tindrà lloc un espai de lectura infantil a la parada de la Biblioteca i un contacontes a càrrec de Felip Kervarec a les 11.30 h. Una hora més tard, degustació de vermuts i signatura de llibres per part d’autors locals, festa popular a les 18.30 h amb l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Gegants i Grallers i els Xiquets de Vila-seca i, a les 20.30 h, hi haurà el Recital de poesia “Veus de Dones” a càrrec de la companyia La Tramoia de Vila-seca. Per la seva banda, a la plaça de Voltes, de 10.00 a 13.00 h els més petits gaudiran dels tallers “Dissenya’t un barret de Drac!” i “Crea un imant de princesa”. De 5 a 8 de la tarda, es podrà gaudir de jocs de taula gegants, una activitat pensada per a totes les edats.

Posteriorment a la Diada de Sant Jordi, el dimecres 26 d’abril hi haurà la presentació del llibre “100 coses que has de saber de l’òpera”, dels autors David Puertas i Jaume Radigales, a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira a les 8 de la tarda. El dijous 27 d’abril a les 20.30 h, a l’Associació El Centru es presentarà el primer número “Emprius” del Centre d’Estudis Vila-secans. Per últim i per finalitzar la celebració de la Diada, la Biblioteca Pública celebrarà el seu 30è aniversari a les 18.30 h del divendres 28 d’abril.