Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

Vila-seca en Comú reclama més contenidors per reciclar oli usat

Avatar photo

Només pot dipositar-se en la deixalleria i en el contenidor del mercat municipal

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Vila-seca en Comú, Núria Miret, ha presentat en el registre d’entrada municipal una petició per augmentar el nombre de contenidors per dipositar oli usat en el municipi de Vila-seca.

Miret ha decidit presentar la reclamació “per donar resposta a les peticions del veïnat que ha expressat de manera reiterada el seu malestar pel fet que només hagi dos punts fixos en què poden dipositar l’oli usat”.

Des dels comuns recalquen que l’oli vegetal, una vegada que s’ha utilitzat i acaba la seva vida útil, de vegades s’aboca incontroladament a la pica i es converteix en un residu contaminant que pot acabar en rius i embassaments, o bé perjudicar l’estat del clavegueram i el funcionament de les depuradores.

Cada litre d’oli usat que es llança pels desguassos pot contaminar 1.000 litres d’aigua, de manera que es tracta de potenciar el reciclatge d’oli vegetal usat, per tal d’eliminar l’abocament per les piques dels domicilis, ja que acaba al clavegueram, contaminant seriosament la qualitat de les aigües i fent molt difícil i costós el seu procés de depuració.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus estrena l’Aula de Jazz

Notícia següent

La CET i la Diputació es reuneixen per potenciar la col·laboració entre els ens

Notícies relacionades