Vila-seca, Ciutat Defensora dels Drets Humans al 2019

El municipi és el segon representant a tota la província de Tarragona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Vila-seca serà la segona ciutat representant de tota la província de Tarragona, juntament amb Reus, dins de la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Això serà una realitat l’any 2019, després que els 21 regidors de la ciutat aprovessin per unanimitat la proposta de Vila-seca en Comú per adherir-se a la Xarxa al passat ple municipal.

Mario Téllez, regidor de Vila-seca en Comú, ha assegurat que l’objectiu de presentar aquesta proposta al ple és “per conscienciar a la ciutadania per inculcar i educar sobre els Drets Humans”. I ha afegit: “Des del meu partit, considerem que és molt important adherir-se a aquesta Xarxa de Ciutats Defensores per conèixer altres realitats, fora del nostre territori, de privació dels Drets Humans”.

Segons Mario Téllez, els municipis que s’adhereixen a la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans conviden a un grup de defensors dels Drets Humans durant un període de 7 o 10 dies per organitzar una sèrie d’activitats de diferent naturalesa com xerrades, tallers, trobades, reunions institucionals, visites a escoles, etc. “Esperem que l’any que ve vinguin defensors dels Drets Humans a Vila-seca” per integrar la defensa d’aquests drets en la tasca quotidiana, ha declarat el regidor.

Respecte a la despesa econòmica que suposarà convidar a aquests defensors a la ciutat, Mario Téllez ha assegurat que aquesta “serà mínima perquè només se’ls haurà de pagar el transport en avió i l’estada al municipi”. I ha afegit: “Segurament, rebrem subvencions de diferents administracions participants, llavors l’Ajuntament hauria d’invertir el mínim”. Des de Vila-seca en Comú s’han mostrat satisfets que la seva moció pugui tirar cap endavant i han assegurat que aviat s’iniciaran els tràmits per tal d’unir-se al projecte en la tongada de l’any que ve.