Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Pere Segura: “L’impacte de la covid-19 a Vila-seca ha estat molt important”

Entrevista a l'alcalde de Vila-seca

Fa unes setmanes es va complir el primer any de mandat. Quina valoració en fa?

Ha estat un any molt enriquidor com experiència vital. En el dia a dia han passat coses molt boniques, però també dificultoses en el sentit que ha estat un any ple de contingències com l’explosió d’IQOXE, les inundacions o la covid-19 que ha generat un escenari econòmic molt complex.

Dels objectius marcats per aquest primer any s’ha pogut complir algun?

Estem molt satisfets de com ha anat aquest primer any i crec que el balanç per nosaltres ha estat molt positiu. En gran part tots els objectius que volíem assolir, s’han assolit.

Quin impacte ha tingut la covid-19 a Vila-seca?

L’impacte de la covid-19 a Vila-seca en l’àmbit sanitari ha estat molt important. Nosaltres ens vam veure molt afectats a la residència i això va generar una situació molt complicada i vam haver de gestionar una situació sobrevinguda que mai havíem hagut d’afrontar. Això va generar moltes inquietuds i coses que es van haver d’abordar d’un dia per l’altre.

En general hem acabat sortint satisfets, però això ha generat unes tensions que també ha implicat que nosaltres ens haguéssim de readaptar a situacions que fins ara veiem poc probables. Una pandèmia com aquesta no estava dintre d’un escenari possible i ara forma part de la probabilitat. L’Ajuntament el que està fent és dotar-se de totes les eines necessàries per poder fer front amb confiança i possibilitats d’èxit a properes situacions d’aquest tipus.

Des de l’Ajuntament quines mesures econòmiques i socials s’impulsaran per pal·liar els efectes?

Se n’han impulsat moltíssimes. Durant la crisi sanitària es van impulsar una cinquantena d’accions i ara en la crisi econòmica s’ha aprovat una modificació de crèdit de 10,7 milions d’euros, consensuat amb tots els grups municipals, que vol abordar diferents àmbits. Especialment l’àmbit social, el sanitari i el foment de l’ocupació i de la formació.

En un municipi de costa com Vila-seca, com pot afectar a la temporada d’estiu?

Crec que és una evidència que ha afectat moltíssim. Molts hotels estan tancats i els que han obert tenen unes taxes d’ocupació molt baixes. Evidentment el turisme, l’oci, el lleure i els serveis són els sectors en què aquesta crisi ha tingut un impacte més greu. Això ens preocupa moltíssim.

Esperem que això només sigui aquest any i que l’any que ve puguem tornar a estar en el camí que fins ara havíem tingut de ser una destinació amb moltes opcions i que acollia a ciutadans de tota Espanya i tota Europa. Però avui en dia la situació és complicada, igual que en altres localitats turístiques, perquè la sensació que té la gent no és la mateixa i no hi ha l’alegria d’altres anys. Per tant, la gent prefereix quedar-se a casa i veure com evoluciona tot plegat, el que afecta directament a tot aquest sector.

Com serà la gestió de les platges?

Les platges s’estan gestionant utilitzant diferents eines. Una de les primeres ha estat implantar un seguit de mesures de megafonia on s’adverteix a la població que s’han de mantenir les distàncies i que s’han de netejar les mans. Després també hi ha una part d’informació i comunicació a través de pantalles que informa de l’estat de la platja i com està l’ocupació. A més, aquesta informació està paral·lelament a l’aplicació de Vila-seca. Tot això lligat també a uns drons que volen per la platja i calculen la densitat de gent. També s’han incorporat vuit interins que, juntament amb Policia Local o Protecció Civil, patrullen i fan rondes vigilant que la gent compleixi les normes.

Per acabar, fa uns dies es va fer una reunió amb la Generalitat per posar unes bases de cara a la creació d’una Àrea Metropolitana de Tarragona. Quin benefici comportaria?

Això és un repte important que la Generalitat ens proposa. Però més que entrar en el que és l’àrea metropolitana, el que ens proposa és fer un pla director d’urbanisme que afronti les problemàtiques que ens impliquen a diferents municipis de manera que les puguem acordar. Això facilita la implantació d’aquestes infraestructures i que no es posi en qüestió en anys futurs.

Això és necessari i estem amb la voluntat de posar-nos a treballar i veure quines són les vies d’acord i les possibilitats que tenim de buscar un projecte comú i compartit sabent que no és fàcil. Hem d’entendre que és un pla director que ha de tenir clar que els objectius no són entrar massa en el detall de les coses, perquè seria violentar les competències municipals, però sí que hem de jugar en un mínim marc d’estructura urbanística que reguli quins són els nostres corredors pel que fa a mobilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La CUP lamenta que hagi calgut un incendi per reubicar els joves migrants sense referents familiars

Notícia següent

“Projecte Bartrina. Cultura de proximitat”, la nova iniciativa per promocionar l’autoria local

Notícies relacionades