Obertes les inscripcions del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

Se celebrarà del 20 al 28 d'octubre de 2018

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), ha obert el període d’inscripció de la seva tercera edició, que se celebrarà del 20 al 28 d’octubre de 2018.

Des de l’organització s’afronta aquesta nova edició amb la intenció de repetir l’èxit de l’any 2017, en la qual es van poder visionar curtmetratges de molta qualitat que estan tenint una gran trajectòria internacional. Vam poder veure, entre d’altres, el curt guanyador del premi Internacional Madre del director Rodrigo Sorogoyen, que posteriorment va obtenir el Goya al millor curtmetratge de Ficció, atorgat per l’Academia de las Artes y las CienciasCinematográficas.

L’organització espera superar el nombre d’inscripcions de les passades edicions, 687 en la primera i 978 en la segona, i consolidar-se en el circuit internacional com un festival de qualitat, tal i com han declarat els participants que ens han visitat a les anteriors edicions.

A més de la secció oficial, el FICVI segueix apostant per la secció In situ, una modalitat de concurs en la què els participants han de rodar, en un cap de setmana, un curtmetratge als carrers del municipi. En el curtmetratge, han d’utilitzar obligatòriament unes localitzacions proposades per l’organització i un element sorpresa, lliurat en el moment d’iniciar-se el concurs. El concurs In situ està obert a totes aquelles persones que tinguin una càmera i una història per explicar.

El director del FICVI, Josep Varo, continua apostant per la formació. És per això que, igual que en la passada edició, s’oferiran unes Master Class totalment gratuïtes per al públic assistent.

En la passada edició,el FICVI va comptar amb la presència de Pedro Solis, director dels curtmetratges “Cuerdas” i “La Bruxa”, tots dos guardonats amb el premi Goya, que va oferir una Master Class sobre cinema d’animació”Cuerdas, un viaje emocional”. També van visitar el Festival dos professors de l’Escola de Música Avançada i So (EUMES): Dani Trujillo, compositor i dissenyador de so, que ens va oferir la Màster Class “Composició de bandes sonoresper a cinema”, iFerran Gifré, productor i professor de Dj, que ens va oferir la Master Class“Iniciació a la producció musical amb tablet”.

El cartell d’enguany és obra d’Andreu Faro i està inspirat en diferents cartells de la història del cinema, recordant la figura de Saul Bass, un referent en el disseny de cartells de moltes pel•lícules del cinema clàssic.