fbpx

El mapping del Castell de Vila-seca es retransmetrà a la Pineda i al Celler

Avatar photo

Vila-seca ja es prepara per entrar de ple al calendari nadalenc, on el pessebre de sorra i la Nit de Reis tornaran a ser els principals protagonistes. Enguany, una de les  novetats del 5 de gener serà la presència d’una pantalla a la Pineda per poder veure en directe el mapping del Castell. Un punt que complementarà el del Celler de Vila-seca, des d’on ja es va poder veure aquest icònic espectacle l’any passat. A més, el calendari festiu estarà plegat d’altres activitats culturals i nadalenques als diversos punts del municipi.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, cita l’escriptor mexicà Carlos Fuentes per definir aquesta nova programació: “Per a crear has de ser conscient de les tradicions, però per a mantenir les tradicions has de crear una cosa nova”. Tal com explica el batlle vila-secà, el “repte de cada any és saber com fer el mateix i que a la vegada sembli diferent”.

El mapping s’estén pel municipi

Un dels moments que farà que els ulls de tot el territori se centrin en Vila-seca serà la Nit de Reis, ja que en els últims anys s’ha forjat un fort renom per la idiosincràsia d’aquest acte. Els cavalls, els fanalets, el fet de repartir els regals a les cases i el mapping al Castell de Vila-seca s’han convertit en emblemes del municipi i també del Camp de Tarragona.

Ses Majestats els Reis d’Orient passaran de nou pels tres nuclis de la localitat, però la principal novetat serà que la retransmissió del mapping i l’arribada dels reis al Castell de Vila-seca es podrà veure simultàniament al Celler i a una pantalla situada al Parc del Pinar de Perruquet a la Pineda. Com a cada edició, el mateix espectacle també incorporarà alguns canvis. “A les mirades dels nens sempre acabem trobant l’expressió de sorpresa”, apunta Segura.

Tres espais per entregar les cartes

De nou, també hi haurà fins a tres punts diferents perquè els nens i nenes del municipi puguin entregar les cartes. “Tothom trobarà el seu espai per donar les cartes als reis”, recalca la regidora de Cultura Manuela Moya.

A la Pineda, se situarà una haima al Parc del Pinar de Perruquet el matí del dissabte 16, mentre que a la Plana la haima reial es trobarà a la Plaça Sant Joan el matí del diumenge 17. Finalment, el Castell de Vila-seca també obrirà les portes de la seva Oficina Màgica de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el dissabte 23 i el diumenge 24.

El “monumental” pessebre de sorra

Un dels altres grans atractius per Nadal serà la 24a edició del Pessebre de Sorra a la Pineda. 300 metres cúbics de sorra en una superfície de 280 metres quadrats i uns 140 metres esculpits que mereixen l’etiqueta de “monumental”, segons indica la regidora de Turisme, Lluïsa Clavé. Aquest és el més gran que es fa a la península i gaudeix d’una gran qualitat artística sota la direcció de l’escultura Núria Vallverdú, la qual l’acompanya un equip vingut de Bèlgica, Dinamarca, Països Baixos, Itàlia, Portugal o Txèquia.

Tal com explica Clavé, un dels moments màgics d’aquest pessebre és també el procés de construcció, que s’iniciarà el divendres 1 de desembre. “És el moment en què s’intenta esbrinar la temàtica d’enguany, que és el gran enigma”, apunta. El divendres 8 ja estarà preparat al 100% i es mantindrà dret fins al 6 de gener.

A més, al pessebre l’envoltaran activitats com teatre al carrer, corals o d’altres de temàtica nadalenca com la cercavila amb elfs.

La cultura impregna Nadal

Dins de l’apartat més cultural, “en el programa trobarem moltíssimes excuses per quedar-nos a Vila-seca i perquè moltes altres persones ens puguin visitar”, descriu Moya. La regidora de cultura subratlla el bon nombre d’actes durant aquests dies, des de teatre fins a cinema o concerts. A banda de qüestions més tradicionals com els pastorets o el concert de Sant Esteve, n’hi haurà d’altres més modernes com l’obra “De perras y criadas”.

El vessant més solidari també tindrà un lloc al programa. Divendres 15 hi haurà la gala benèfica a l’Auditori Josep Carreras a càrrec de Tomatito, mentre que el mateix espai acollirà l’endemà el Concert de la Marató.

Finalment, el taller dels tions o de fanalets aproparan Vila-seca al Nadal més tradicional. En aquesta línia, el 18 de desembre al vespre l’arbre de Nadal de la plaça de l’Església encendrà les seves llums, que se sumaran al nou enllumenat que s’ha instal·lat enguany a la localitat de la Costa Daurada.

El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollerussa comença els treballs d’esporga a l’avinguda del Canal

Notícia següent

La galeria Mayoral obrirà un segon espai artístic a Barcelona

Notícies relacionades