Més de 50 concerts a Vila-seca en el marc de la FIM, el referent català en música emergent i familiar

Avatar photo

Aquest matí ha estat presentada la programació de la FIM d'enguany, en un dels seus principals escenaris: el castell de Vila-seca.

Amb la presència de Martí Marfà, director artístic de la FIM, Manuela Moya, regidora de Cultura i de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, aquest matí s’ha presentat davant dels mitjans la programació de la FIM (Fira de la música Emergent i Familiar).

La nova edició serà del 4 al 7 de maig, ampliant un dia més la seva durada i posicionant-se com a cita professional referent del sector musical a Catalunya. La FiM Vila-seca ha programat per a la seva 19a edició 42 propostes musicals que faran fins a 52 actuacions a 8 escenaris de la ciutat.

ON TOT COMENÇA

Sota el lema “On tot comença”, la programació de la FiM d’enguany és més arriscada que mai. En la secció emergent, s’ha apostat per noms desconeguts, s’han acollit propostes innovadores i s’ha donat espai a escenes musicals invisibilitzades.

En la secció familiar i tots públics, s’han començat a assajar fórmules de suport a la creació, s’han programat formacions amb músics molt joves i s’ha apostat per companyies noves.

La FiM Vila-seca 2023 renova el seu compromís amb la feminització dels escenaris, amb un 65% de propostes liderades o formades per dones. I a més, aquesta edició inclou propostes formades per persones no binàries i per persones racialitzades.

ESPAIS EMBLEMÀTICS

El Castell de Vila-seca tornarà a l’epicentre d’activitat musical i professional, però, a banda d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques a altres espais i equipaments.

El Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, Magatzem Cal Perera i la Plaça de Voltes en seran alguns. Com a novetat, enguany s’estrena com a escenari de la FiM Vila-seca el Celler de Vila-seca. Hi haurà un total de vuit escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició.

Les activitats professionals tindran lloc del dijous 4 al dissabte 6 de maig. Totes les propostes i espais són d’accés lliure per a les professionals acreditades.

El programa professional de la FiM Vila-seca 2023, ofereix una selecció acurada de showcases i espectacles musicals, amb un nombre destacat d’estrenes i novetats. A més, compta amb reunions ràpides, pitchings, mentories exprés, espais de networking i totes les facilitats de l’Àrea PRO del Castell de Vila-seca.

Enguany l’activitat professional de la FiM inclou un programa específic adreçat a professionals emergents del sector de la música, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical.

L’ALCALDE DEMANA MÉS SUPORT

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca està impulsada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha demanat més suport a la Generalitat de Catalunya, ja que considera que la fira és un referent a nivell nacional i l’administració catalana només hi aporta una petita part del pressupost, al contrari del que fa la Diputació de Tarragona.

LA FIRA EN NÚMEROS

S’espera que la FIM d’enguany, a la que se li afegeix un dia, el dijous, convoqui més de 400 professionals del món de la música i la programació musical d’arreu dels Països Catalans. Quant al públic s’espera l’assistència de milers de persones (l’any passat en van ser unes 9.000), donat que tots els actes tenen l’entrada gratuïta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Tomb de Reus presenta la Festa de la Primavera

Notícia següent

Vic presenta un nou programa d’ajuts a les famílies de fins a 250 € per fill

Notícies relacionades