El Ball de Diables de Vila-seca estrena la web

Amb aquest canvi volen donar resposta a la necessitat de crear un espai que serveixi d’arxiu virtual de les dades, història i funcionament actual del Ball

El passat mes de juliol, el Ball de Diables de Vila-seca ens sorprenia amb la renovació de  la seva imatge. Des del 1995 els acompanyava el mateix logotip, un dibuix del ceptre de  la diablessa, amb una serp com a element principal.  

Aquest procés de canvi i actualització de la seva imatge, s’amplia amb la renovació del  web que van presentar ahir, dijous 22 d’abril, a l’hotel Raval de la Mar de Vila-seca. El  projecte ha estat realitzat amb la col·laboració de l’empresa de comunicació vila-secana Macredi Solutions 2.0.  

Amb aquest canvi volen donar resposta a la necessitat de crear un espai que serveixi  d’arxiu virtual de les dades, història i funcionament actual del Ball. No només volen  promocionar l’entitat vila-secana, sinó també fomentar el coneixement i la divulgació de la cultura popular catalana. L’entitat es troba, malgrat la pandèmia, en un procés  d’expansió i creixement, que vol utilitzar per professionalitzar la seva activitat i  introduir-se de ple en el món digital, per poder acostar la seva tasca a tota la població, d’una manera senzilla i interactiva.  

Es tracta d’un espai versàtil, pensat per a ser utilitzat amb múltiples finalitats. Des d’una  perspectiva educativa, permet conèixer les principals característiques dels balls de  diables tradicionals, els elements propis del Ball o les primeres referències de la colla, que es remunten al segle XIX. També trobem una finalitat més funcional de la mà de la  pàgina “Agenda”, que permet estar al corrent de les activitats i actuacions que la colla  té previstes.  

A la presentació van fer un petit tast d’algunes de les pàgines més destacades i  dinàmiques del web. Finalment, van fer una crida a seguir enriquint el seu arxiu  fotogràfic, animant a qualsevol persona que tingui imatges i vídeos de les seves  actuacions, a enviar-los a la seva adreça de correu electrònic.