Exampats a PortAventura escalant una de les atraccions més altes del parc

Dos joves han estat detinguts aquesta matinada pels Mossos d'Esquadra. Se'ls acusa d'un delicte de violació de domicili jurídic.

Aquesta matinada, els Mossos d’Esquadra han estat alertats d’un error de seguretat greu al parc d’atraccions PortAventura. Dos joves, de 18 i 22 anys, han quedat arrestats després de saltar-se totes les mesures de seguretat i accedir a l’interior del parc, amb l’objectiu d’escalar sense corda una de les atraccions més altes del parc, enregistrar-ho i penjar-ho a les xarxes socials.

Els fets han tingut lloc a les 6:35 h de la matinada d’aquest dilluns. Els vigilants del parc han estat els encarregats de localitzar i arrestar els intrusos. Als joves, de nacionalitat espanyola i britànica, se’ls acusa d’un delicte de violació del domicili jurídic (en ser la seu d’una empresa). Durant el dia d’avui està previst que passin a disposició judicial o fins i tot quedin en llibertat, amb el compromís de presentar-se als jutjats quan siguin requerits.

Segons El Caso, el jove de 22 anys és George Henry King-Thompson, nascut a Oxford, qui ja va ser denunciat penalment per pujar a la Torre Glòries de Barcelona (antigament coneguda com a Torre Agbar) l’any 2020, i també va escalar l’Hotel Melià de Barcelona el 2021. Se’l coneix com a “George King” i té més de 25.000 seguidors a Instagram. El segon detingut seria l’encarregat de gravar els fets per compatir-los després.

No hi ha confirmació sobre quina atracció han pogut escalar, però fonts de la policia catalana confirmen que l’escalada s’ha consumat i que ha pogut ser enregistrada. Es podria tractar del Shambala o el Dragon Khan, de 76 i 45 metres d’alçada respectivament. Tampoc es descarta que volguessin atacar l’Hurakan Cóndor, de més de 100 metres. A més, els Mossos d’Esquadra estan investigant si George King tenia intencions de saltar amb un paracaigudes després de l’ascens. Cal recordar que l’escalada sense corda i salts extrems són il·legals i, a més, són de gran perill.