Detenen un home a Vila-seca per conduir a 246 km/h per l’AP-7

Un dels controls de trànsit que els mossos estan fent aquesta setmana l’ha caçat quan passava per Cambrils

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona han detingut avui dos homes de 25 i 50 anys, de nacionalitats marroquina i italiana i amb domicilis a França i Itàlia respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular a una velocitat penalment punible.

El primer detingut ha estat el conductor de 25 anys que circulava passades les dotze de la nit per l’AP-7 en sentit Barcelona. Un dels controls de trànsit que mossos estan fent aquesta setmana l’ha caçat quan passava per Cambrils a 246 km/h. Davant d’això, els mossos han donat avís a les patrulles que participaven en el dispositiu de velocitat i els agents han aturat el vehicle al peatge de Vila-seca.

Una vegada identificat el conductor i els seus acompanyants, els agents han detingut el conductor per circular a una velocitat penalment punible. I és que aquest tram d’autopista està limitat a 120 km/h de manera que el detingut anava a més del doble de la velocitat permesa. Cal dir que es tracta d’una de les velocitats més altes que un radar de Mossos d’Esquadra ha registrat mai a Catalunya.

Imatge del vehicle circulant a alta velocitat a l’alçada de Cambrils. Foto CEDIDA

Campanya policial intensiva de controls de velocitat

La detecció d’aquestes velocitats tan altes al Camp de Tarragona s’emmarca en la campanya intensiva de velocitat que va començar tot just aquesta setmana. Es tracta d’una campanya de Mossos d’Esquadra i policials locals de trànsit de tota Catalunya, coordinats pel Servei Català de Trànsit (SCT), amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat derivada de circular a velocitats superiors a les permeses.

En el marc d’aquesta campanya, ahir al matí es va denunciar un conductor circulant per l’AP-7 a 189 km/h. A més, quan els mossos el van aturar per denunciar-lo van observar també que l’home portava una pinça al cinturó de seguretat de manera que no se li ajustava correctament i, per tant, anul·lava qualsevol element de seguretat.

La denúncia suposa restar-li 9 punts del carnet, 6 per la velocitat i 3 per la manipulació del cinturó de seguretat. Tot plegat, comporta una multa de 700 euros.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària: és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.