La cinquena edició de Vilaflorida arriba a Vila-seca

L'any 2017, Vila-seca va ser atorgada amb la màxima distinció de 4 flors d'honor

El pròxim dissabte 14 d’abril, es tornarà a celebrar el Vila-seca Vilaflorida. Després del gran èxit obtingut en edicions anteriors i d’haver estat reconeguda amb la màxima distinció de 4 flors d’honors, l’alcalde del municipi, Josep Poblet, es mostra satisfet amb la resposta dels ciutadans. “Esperem que aquest any també sigui un èxit rotund”, ha dit.

El principal objectiu d’aquesta jornada és “connectar el món escolar dels nens amb el món urbà”, ha explicat Poblet. Des de fa més d’11 anys, Vila-seca aposta pel medi ambient oferint activitats d’aquest tipus als infants i als joves d’una manera continua. L’alcalde ha declarat que això fa que “les noves generacions creixin tenint respecte, consciència i compromís a Vila-seca, i als espais que tots hem de cuidar”. Per això, els alumnes de 4t i 5è de primària de cadascuna de les set escoles del municipi participen en un concurs de dibuix sobre diferents temes mediambientals.

A banda de les escoles, un altre eix del festival és el comerç local. Aquest any, prop d’un centenar de comerços estan inscrits i el batlle assegura que “la implicació del comerç és la prova evident que hi ha connexió amb aquesta iniciativa”. L’objectiu de la forta participació ciutadana i dels comerços és poder projectar econòmicament i socialment el municipi.

Pel que fa al programa d’activitats en destaquen els showgardens a càrrec de persones conegudes en el món de la jardineria com Carles Herrera i Josep M. Vallès; i la mostra de bonsais, cedits per Mistral Bonsai, al jardí del Castell de Vila-seca. Per als més petits i les seves famílies, destaquen els tallers científics a càrrec de Dani Jiménez i el seu equip de CreaCiència. A més, tots els visitants rebran un obsequi final com a rècord de la jornada.

Finalment, la regidora de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya, ha explicat que “aquest any un dels reptes és obtindre 5 flors d’honor i Vila-seca s’està involucrant molt per poder aconseguir-les”. Moya ha afegit que “Vila-seca és l’únic municipi de la Catalunya sud que té aquesta  distinció”. A més, el pròxim mes d’octubre, Vila-seca serà el municipi que farà el lliurament de les flors d’honor de Catalunya al certamen 2018.