Arrenca la nova temporada de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui en roda de premsa la nova temporada de tardor, que s’iniciarà demà divendres 13 de setembre i s’allargarà fins al 29 de desembre. La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet; el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano, i l’assessor de programació de l’Auditori Josep Carreras, Xavier Pastrana.

El concert “Papà Mozart” amb els cèlebres Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, encetarà la temporada demà divendres a les 9 del vespre. Els concerts del mes de setembre continuaran el dia 20 amb el pianista CecilioTieles i el 28 amb Schumann i Txaikovski com a protagonistes, interpretats per l’Orquestra CameraMusicae i Judith Jáuregui al piano.
L’octubre arrencarà amb força amb una formació de luxe, el Barcelona Guitar Trio, que homenatjarà a Paco de Lucía, un espectacle aclamat per milers de persones arreu del món i que omple de gom a gom el Palau de la Música a cada concert que és programat. “Un dels millors cors femenins de Catalunya, el Cor Scherzo” tal i com ha afirmat Xavier Pastrana, ens espera el 18 d’octubre amb la celebració dels seus 30 anys i la interpretació de diverses peces d’Albert Guinovart. Finalment, el 27 d’octubre el Quartet Gerhard, resident de l’Auditori, interpretarà un dels quartets de Mozart dedicats a Haydn i el segon quartet de corda de Joan Magrané.

L’Ensemble Vila-seca ens portarà el seu concert amb propostes sorprenents i inesperades, de la mà de Rafael Fabregat, el proper 15 de novembre. En dos dies, el 17 de novembre, l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre ens oferirà un concert amb entrada invertida a les 7 de la tarda i, per acabar el mes de novembre, arriba l’esperada Gala Benèfica a favor de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia el dia 22 a les 9 del vespre. “Tindrem la gran sort de comptar amb dos veus intèrprets de la música barroca: Xavier Sabata, contratenor, i Judith van Wanroij, soprano, juntament amb Vespres d’Arnadí, una de les orquestres barroques de referència a Catalunya, de gran rigor històric i tècnic” ha afirmat Xavier Pastrana.
Desembre serà un mes intens a l’Auditori Josep Carreras, amb un total de 5 concerts. El primer d’ells, l’1 de desembre, el septet d’Iván Sáez ens portarà música de jazz amb registres greus en el concert “Seísmic”. El 13 de desembre compartiran escenari les pianistes HeidrunBergander i Diana Baker, i el dia 20Nelsa Baró al piano i Luis Cojal al contrabaix, ens oferiran un recital que ens farà viatjar per diferents països d’Europa i Amèrica Llatina. Aquests dos últims concerts, d’entrada gratuïta, estan programats en el marc del 40è aniversari del Conservatori de Música de Vila-seca, ja que “treballar de forma conjunta entre el Conservatori i l’Auditori fa presentar propostes que engrandeixen el perfil musical de Vila-seca” ha comentat Josep F. Solórzano, mentre que Àngels Poblet ha afegit que l’Auditori és “un equipament de referència a Catalunya i un lloc de projecció pels músics més reconeguts”.Per últim, el 26 de desembre hi haurà l’esperat i tradicional concert de Sant Esteve amb la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel, i el dia 29 gaudirem del concert de la Jove Orquestra Intercomarcal amb el concert “Un conte de Nadal”.