Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

4,2MEUR en inversions municipals a Vila-seca aquest 2018

Avatar photo

2,2MEUR han anat destinats al nucli de Vila-seca, 1,6MEUR al nucli municipal de La Pineda i 222 mil euros a La Plana

Vila-seca ha destinat 4,2MEUR en inversions municipals de diversos àmbits. D’aquesta xifra, 2,2MEUR han anat al nucli de Vila-seca, 1,6MEUR al nucli municipal de La Pineda i 222 mil euros a La Plana. Els equipaments públics (centre cívics i escoles), les actuacions viàries, la millora de l’accessibilitat i el patrimoni cultural són alguns dels àmbits d’actuació d’aquestes inversions municipals. En total, 50 propostes d’actuacions.

En l’actualitat, un 64% de la totalitat d’aquestes actuacions estan enllestides, un 25% en execució i el 10% restant en tràmit. L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha destacat que el març de 2019 un 80% estaran enllestides, un 10% en execució i un 10% en tràmit. “A la fi del nostre mandat, aconseguirem el 95% de compliment amb les propostes del nostre programa electoral, el 5% són aquelles actuacions en les quals 4 anys no són suficients”, ha explicat el batlle del municipi.

Entre les obres d’aquest 5%, que traspassen el període d’un mandat (4 anys), es troba el Pla Director d’equipaments esportius, la continuació del Raval de la Mar fins a La Plana, les actuacions al frontal marítim de La Pineda, el projecte del Celler Noucentista (estarà actiu l’any 2021) i la nova connexió viària entre els 3 nuclis municipals (Vila-seca, La Plana i La Pineda). Sobre aquest últim, Josep Poblet ha remarcat: “No tenim competència perquè som un municipi de menys de 50.000 habitants, però tenim necessitat perquè tenim 3 nuclis municipals i diferents punts d’aquests com PortAventura o el Parc Científic i Tecnològic de Turisme, als que és necessari arribar-hi”. Aquests cinc projectes es presentaran, segurament al desembre, a la ciutadania amb una exposició al Castell.

Obres finalitzades
Al nucli de La Pineda, les obres finalitzades arriben a un total de 14. Entre elles, en destaquen la renovació de pous de clavegueram en diferents carrers com d’Alfredo Kraus i d’Enric Morera. També la nova xarxa de clavegueram i asfalt al carrer de Joaquim Serra i la instal·lació de calefacció a gas a l’Escola Cal·lípolis.

El nucli de Vila-seca té un total de 5 inversions finalitzades: la construcció d’un parc caní, la il·luminació de la rotonda per sobre de l’A-7, la reforma integral de l’enllumenat del carrer de la Feredat, nou aparcament pavimentat (81 places) situat entre el carrer de Reus i l’avinguda de la Generalitat; i la pavimentació de l’aparcament del Parc Austràlia (64 places gratuïtes) i asfaltat del passeig de la Ciutat de Melbourne.

Inversions en tràmit
La Pineda té un total de 4 obres en tramitació com la millora de l’accessibilitat viària als carrers i la renovació de pous de clavegueram als carrers Pep Ventura, Emili Vendrell, Montserrat Caballé i al passeig de Pau Casals. Per la seva banda, La Plana té 2 inversions d’inici imminent: la reforma del Centre Cívic i la renovació de jocs infantils al parc de Ramon Roig i a la zona esportiva.

Un total d’11 inversions estan en tràmit al nucli de Vila-seca. Entre elles, la millora de l’accessibilitat a l’avinguda de Ramon d’Olzina al pas del pont del ferrocarril, les obres pels acabats interiors i de restauració del Castell de Vila-seca, la instal·lació de càmeres de videovigilància al Campus i al Castell, la instal·lació de dues àrees de salut al parc de la Torre d’en Dolça i la millora de les pistes de tennis a l’estadi municipal.

Pressupostos participatius
Del total de 4,2MEUR de les inversions municipals, 210 mil euros s’han destinat als pressupostos participatius. Les actuacions enllestides d’aquests són la instal·lació d’una font al Campus, la pacificació del trànsit al c/d’Amadeu Vives i la construcció d’un parc caní. L’ampliació de jocs infantils al Parc de la Riera i la reforma del Centre Cívic de la Plana són inversions d’inici imminent. “Ens sentim orgullosos d’aquesta primera experiència amb els pressupostos participatius”, ha assegurat l’alcalde.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC proposa que el bus urbà sigui gratuït durant la “Setmana Europea de la Mobilitat”

Notícia següent

La Regidoria d’Esport presenta els cursos de natació d’hivern a Torredembarra

Notícies relacionades