Vila-seca posa en marxa la seva targeta ciutadana, ‘VilaCard’

Permetrà la utilització de diversos serveis municipals com ara el transport públic municipal o l’accés al Castell del municipi

Avui al matí s’ha presentat en roda de premsa “VilaCard”, la nova targeta ciutadana que a partir d’avui mateix ha posat en funcionament l’Ajuntament de Vila-seca. Juntament amb aquesta targeta, també s’ha presentat la VilaCard JOVE, una versió per als més joves adreçada als menors de 30 anys. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid.

Aquesta targeta permetrà la utilització de diversos serveis municipals a totes les veïnes i veïns del municipi, com ara el transport públic municipal o l’accés al Castell de Vila-seca. Més endavant, s’aniran incorporant altres prestacions. L’alcalde Pere Segura, ha explicat que es tracta d’una targeta que “vol facilitar la vida als ciutadans” i, en aquest sentit ha afegit que “té la voluntat de generar un lligam amb els veïns i veïnes de Vila-seca”. A aquest sentiment de pertinença també s’hi ha referit la regidora Cristina Cid, comentant que “no només es tracta d’un simple carnet, sinó que enfoca els vila-secans i vila-secanes al concepte de Smart City”. De fet, VilaCard és un projecte pioner en serveis a la ciutadania amb l’ús de tecnologies capdavanteres com ara les tecnologies Blockchain i Seeketing, a més de la posta en servei del “Pineda Xat en directe”, disponible en horari d’atenció de l’Ajuntament per tal de resoldre els dubtes.

Per tal de sol·licitar-la, és necessari disposar d’un DNI-NIE no caducat, una targeta bancària de pagament i tenir actualitzades les dades del domicili que consta al Padró Municipal d’Habitants, ja que aquesta targeta s’enviarà al cap d’uns dies directament al domicili. Per activar-la, el cost serà de 5 euros i, en el cas de pèrdua o renovació el seu cost serà d’1 euro.

Es podrà obtenir a través de dues vies: telemàticament, a vilacard.vila-seca.cat i presencialment, al Punt d’Informació Juvenil de Vila-seca, al Centre Cívic i Cultural de la Pineda i al Centre Cívic i Cultural de la Plana. Prèviament però, caldrà demanar cita a seuelectronica.vila-seca.cat.

Per tal de donar a conèixer la nova targeta ciutadana VilaCard, l’Ajuntament ha editat el següent vídeo informatiu: https://www.youtube.com/watch?v=Sv4FA5U3Oik