Vila-seca haurà d’anul·lar el conveni amb l’Abadia de Montserrat

L’equip de govern haurà de rescindir contra la seva voluntat el conveni de cooperació econòmica amb l’Abadia de Montserrat desprès de 19 anys.

L’Ajuntament de Vila-seca haurà d’anul·lar el conveni amb l’Abadia de Montserrat en contra de la voluntat de l’equip de govern desprès que s’imposés la moció presentada per Vila-seca en Comú. La moció va comptar amb els vots favorables del bloc de la oposició -C’s 5, Vila-seca en Comú 3 i Decidim 3- i els vots en contra de l’Equip de Govern, conformat per Vila-seca Segura-Junts amb 8 regidors i del PSC amb 2. Per tant, els 11 vots de l’oposició s’imposen als 10 de govern per primer cop en tot el mandat.

L’objectiu de la iniciativa dels Comuns era iniciar els tràmits pertinents per deixar sense efecte el Conveni de Col·laboració entre la Fundació Abadia de Montserrat i l’Ajuntament de Vila-seca. Aquest conveni compromet al consistori vila-secà a aportar a la fundació, en concepte d’ajuda econòmica i amb caràcter de subvenció irrevocable, tres mil euros anuals amb càrrec al pressupost vigent de la Corporació. Des de l’any 2002 l’Ajuntament ha pagat un total de 57.000 euros. 

Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, ha mostrat la seva satisfacció per aconseguir que la iniciativa prosperi tot i no comptar amb  el suport de l’equip de Govern. Afirma que “aquest fet posa de manifest que un govern en minoria a vegades ha de governar obeint. Cal, però, que acceptin el resultat de les votacions ja que la moció no és vinculant”.