Vila-seca en Comú vol instar la Generalitat a crear un fons per als ens locals

La moció forma part d’una campanya de l’Associació Catalana de Municipis amb l’objectiu d’impulsar polítiques de reactivació econòmica per afrontar la crisi generada per la COVID-19

Regidors Vila-seca en comú.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarà en el Ple Municipal del proper dijous una moció de l’Associació Catalana de Municipis per instar a la Generalitat a crear un Fons Extraordinari per als ens locals catalans, que calculen que hauria de ser en total d’uns 150 milions d’euros per a aquest any 2020 i de 150 milions més per al 2021. També demanen al Govern català que quantifiqui les despeses extraordinàries que els ajuntaments han hagut d’assumir des de l’inici de la crisi sanitària i que en teoria no els corresponia de cobrir.

 

La moció també demana al Govern de l’Estat flexibilitzar la regla de despesa i a modificar la llei 2/2012 d’estabilitat pressupostària, per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la present crisi.

 

Des de Vila-seca en Comú consideren que les entitats locals estan “assumint competències que no li són pròpies per plantar cara les conseqüències de la covid-19”. Coses essencials com “les beques menjador, subvencions a l’habitatge o les polítiques actives d’ocupació no són competència local tot i assumir-les subsidiàriament”. Per aquest motiu consideren que “és de justícia que la Generalitat i Govern de l’Estat cooperin amb els ens locals.