Vila-seca en Comú proposa crear un registre per promocionar artistes i bandes locals

La iniciativa té per objectiu donar més visibilitat al talent artístic local, beneficiar la contractació d'artistes locals i afavorir el creixement i la projecció cultural al municipi en uns moments especialment delicats per a la cultura

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarà en la propera sessió plenària una iniciativa per crear un registre d’artistes i bandes de Vila-seca amb el principal objectiu de donar més visibilitat al talent artístic local i afavorir el creixement i la projecció cultural a el municipi.

La formació pretén que el registre serveixi de punt de trobada per a futures contractacions d’artistes, on qualsevol institució, empresa o companyia pugui disposar de les dades de contacte de les persones inscrites.

En la moció també proposen prioritzar les persones inscrites en el Registre Local d’Artistes en la participació i / o actuació en esdeveniments organitzats per l’Ajuntament i en les contractacions per a espectacles afins a la seva activitat.

Marta Roldán, regidora dels Comuns i principal impulsora de la iniciativa, considera “imprescindible donar una resposta de suport des de les institucions per ajudar a minorar les pèrdues econòmiques de les persones que conformen aquest col·lectiu fruit de la pandèmia”.

Així mateix, considera que a través d’aquesta iniciativa “es pot començar a implementar una política pública que preservi el llegat cultural, que doni difusió i que faci un acompanyament a aquest col·lectiu”.