Vila-seca acull l’acte de suport al projecte ‘Cal·lípolis Next Generation’

Avatar photo

Avui al migdia, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca ha acollit l’acte de suport al projecte “Cal·lípolis Next Generation”, un projecte liderat per l’Ajuntament de Vila-seca, el Port de Tarragona i Repsol, que té com a objectiu impulsar la recuperació econòmica i la resiliència postcovid-19 al Camp de Tarragona. Juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, l’Instituto de Hidráulica Ambiental de la Universidad de Cantabria, les empreses tecnològiques Prodevelop SL i Portel Logistic Technologies i l’associació empresarial APPORT es treballa perquè “Cal·lípolis Next Generation” sigui un dels projectes finançats pels fons europeus “Next Generation EU”.

A través d’aquest projecte, el Port de Tarragona, Vila-seca i Repsol presenten una proposta per convertir un extens espai, a cavall entre la Pineda i el Port, en un nou motor econòmic de tipus industrial logístic-intermodal, turístic i paisatgístic. De forma conjunta, les tres entitats presenten un total d’11 projectes innovadors per un valor de 259,5 milions d’euros.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el president de
l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset; el president de Repsol, Antonio Brufau; la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el secretari general de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la rectora magnífica de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat que es tracta d’un projecte que transcendeix l’àmbit local, “és estratègic pel Camp de Tarragona i per Catalunya”, i “contempla els àmbits social i mediambiental com a eixos estratègics”. En aquest sentit, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset, ha assegurat que “una de les virtuts d’aquest projecte, que combina indústria, turisme i logística, és que s’irradia molt més enllà del nostre territori i convertirà el Camp de Tarragona en un punt clau en el futur”. Per la seva banda, el president de Repsol, Antonio Brufau, ha incidit en què “Cal·lípolis Next Generation” demostra que “la vinculació entre els àmbits públic i privat funcionen, de la mateixa manera que ho fan la indústria i el turisme”, remarcant que “si no som sostenibles, no podrem subsistir” fent referència a la vessant mediambiental d’aquest projecte.

Cal recordar que aquest ambiciós projecte s’integra dins de l’estratègia de mapatge dels possibles grans projectes viables que es presentaran a la Unió Europea per assolir una aportació de 142.000 milions d’euros del fons “Next Generation EU” per a tot l’Estat espanyol.

L’acte, que ha estat retransmès per streaming i ha comptat amb totes les mesures obligatòries i necessàries de seguretat i sanitàries, també ha comptat amb la presència telemàtica d’una seixantena de representants empresarials del territori que han mostrat així el seu suport al projecte.

Objectius de “Cal·lípolis Next Generation”

Des del punt de vista del Port de Tarragona, “Cal·lípolis Next Generation” conté projectes que contribuiran a generar un gran impacte positiu en l’economia del territori com el
desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l’impuls de la intermodalitat amb el desenvolupament de la connectivitat de la ZAL i el creixement dels tràfics de mercaderies amb la construcció del nou contradic dels Prats.

El projecte també presenta realitzacions que contribuiran a modernitzar i millorar la logística i l’operativa de les instal·lacions de Repsol. De fet, els dos projectes impulsats per Repsol són: la transformació del front 80S en el pantalà amb l’eliminació de la monoboia en mar obert; i la construcció de dos dipòsits soterrats que milloraran l’operativa del conjunt de la instal·lació.

A la Pineda, concretament, “Cal·lípolis Next Generation” permetrà redefinir el seu front marítim, la recuperació ambiental del paisatge i la regeneració de l’ecosistema marí i un impuls a un nou model de turisme sostenible.

Abast del projecte

“Cal·lípolis Next Generation” esdevé, així, en la proposta d‘implementació d’una solució territorial sostenible per a l’ordenació i desenvolupament econòmic en un espai de creixement turístic i industrial compartit per Vila-seca i el Port de Tarragona. Suposarà la transformació econòmica i sostenible d’una gran superfície de la costa tarragonina que suma 164,3 hectàrees situades al municipi de Vila-seca, a prop del nucli urbà de la Pineda, i la suma de les sinergies dels projectes impulsats pel Port de Tarragona, l’Ajuntament de Vila-seca i Repsol.

També representa la implementació d’una estratègia territorial sostenible de resiliència postcovid-19 amb la creació d’un pol econòmic innovador i sostenible que integrarà, de manera equilibrada, indústria, turisme i protecció mediambiental, i contribuirà a garantir el futur dels habitants de les comarques tarragonines d’una forma cohesionada per al territori.

Per al Port de Tarragona, la creació de la ZAL suposa un projecte de transició industrial i innovació en matèria d’organització i logística que impulsarà el creixement del tràfic portuari i l’economia de la zona adjacent al Port de Tarragona i ajudarà a consolidar l’impuls del Port de Tarragona com a node logístic intermodal de referència europea.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes ha acollit aquest dilluns el pas de la 1a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

Notícia següent

Repsol invertirà a Tarragona més de 1.400 milions en projectes de transició energètica

Notícies relacionades