El servei de vigilància i socorrisme de Roda de Berà es posa a prova amb un simulacre

    Ha tingut lloc a la platja llarga

    Un any més la platja Llarga ha acollit un simulacre de salvament i socorrisme. En aquesta ocasió l’empresa Mediterranian.es, la qual s’encarrega del servei aquest estiu a les nostres platges, ha preparat un rescat aquàtic amb una víctima. L’exercici serveix al personal per practicar i posar-se a prova davant d’una situació límit, i també per mostrar a la ciutadania com realitzen la seva tasca.

    El simulacre ha començat quan la víctima, en un primer moment activa, ha mostrat que es trobava en perill dins de l’aigua. Ràpidament un dels socorristes l’ha identificat i ha donat avís a la resta de companys els qui han activat el protocol de rescat aquàtic.

    En arribar amb l’embarcació fins a la víctima han descobert que aquesta havia perdut la consciència i l’han portat fins a la sorra. Allà els socorristes li han realitzat la maniobra de reanimació cardiopulmonar, amb l’ajuda d’un equip d’oxigenoteràpia, fins assolir la seva reanimació i l’han col·locat a la taula espinal per immobilitzar-la, a l’espera que els tècnics sanitaris del SEM hi arribessin.

    La prova s’ha realitzat sense incidents greus, seguint els protocols establerts.