VÍDEO: Desarticulat un grup que robava amb força en cases de Torredembarra i Altafulla

  El modus operandi era molt similar en tots els robatoris consumats i els membres utilitzaven un bar com a punt de trobada prèvia als robatoris

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud han detingut cinc persones, a qui se’ls atribueix la comissió d’almenys vuit delictes de robatori amb força i el delicte de pertinença a organització criminal.

  La investigació es va iniciar a principis d’any quan el investigadors van detectar la presència d’un grup que de manera itinerant va cometre cinc robatoris amb força en domicilis a les poblacions de Cabanyes i Guardiola de Font Rubí, a l’Alt Penedès, Riera de Gaia i Altafulla, al Tarragonès i Torredembarra, al Baix Penedès, tots ells de similars característiques.

  En el transcurs de la investigació es van produir tres robatoris més a les localitats de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Banyeres del Penedès (Baix Penedès) i Gelida (Alt Penedès).

  El modus operandi era molt similar en tots els robatoris consumats. Aprofitaven l’última hora de la tarda, i tot i que no succeïa en totes les ocasions, els membres utilitzaven un bar com a punt de trobada prèvia als robatoris.

  Allà preparaven els desplaçaments, estudiaven els camins i vies secundàries de la zona objectiu per on fer l’aproximament a les cases, i fins i tot, establien tant el punt on baixaven del vehicle, com el punt de recollida.

  S’hi desplaçaven en vehicle de lloguer, i un cop a la zona d’actuació que havien triat, seleccionaven cases aïllades mentre els seus propietaris no es trobaven a l’interior i accedien als domicilis per escalament, o bé forçant alguna finestra.

  Els detinguts sostreien tot tipus d’objectes: diners en efectiu, joies i rellotges, material informàtic i electrònic, peces de roba, i altres objectes, tan per a vendre i obtenir beneficis econòmics, com d’altres per a usos particulars.

  El passat dia sis d’abril, un cop identificats i ubicats els presumptes autors, els investigadors van posar en marxa un operatiu policial on tots cinc membres van ser detinguts.

  En paral·lel es van realitzar tres entrades i escorcolls a tres domicilis de la demarcació de Tarragona, on es van localitzar diferents efectes entre els quals destacaven alguns objectes provinents dels robatoris investigats.

  El dia vuit d’abril van passar a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès, i tots cinc detinguts van ingressar a presó provisional.

  La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.