VÍDEO: Cassolada dels veïns dels Pallaresos en contra del CRAE

Els veïns es manifestaran també al ple municipal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els veïns dels Pallaresos continuen mostrant el seu rebuig a la implantació d’un CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) al municipi.

Fins ara, els veïns havien recollit signatures en contra d’aquest centre que pretén instal·lar la Generalitat. De fet, diuen que fins i tot ja s’ha comprat una casa del poble on estaria ubicat.

També van anunciar que farien cassolades cada dia a les vuit del vespre i aquest dimarts ja s’ha produït la primera. La pròxima mobilització està planejada per demà mateix, 19 d’octubre, ja que els veïns es manifestaran al ple municipal.

Raymi Morales, una veïna del municipi, ha explicat que s’ha creat un grup perquè la gent pugui apuntar-se per mobilitzar-se. “Aquest poble no compta amb les condicions ni amb la infraestructura necessària per acollir aquest tipus d’instal·lacions”, assegura.

“Els caps de setmana els tindrem tombant pel poble, no són tutelats ni presos, poden sortir sols al carrer sense vigilància i seran escolaritzats als col·legis del poble”, afegeix.

El govern municipal coincideix amb els veïns

El govern municipal s’ha mostrat a favor de les queixes dels veïns i va mostrar el seu suport a les xarxes socials amb una declaració.

Des del consistori asseguren que no estan en contra dels CRAE, però sí que creuen que Els Pallaresos no és el lloc ideal per acollir-ne un. Asseguren que és un poble “majoritàriament de cases unifamiliars, de caràcter residencial i amb uns recursos limitats”.

Així, creuen que si el que “realment importa és el benestar dels infants, creiem que a Tarragona, que és on ja està ubicat el CRAE que volen portar als Pallaresos, tenen gran i divers ventall d’opcions, activitats i serveis que als Pallaresos no podem oferir”.

El govern municipal assegura que mantindrà les converses amb el Departament de Drets Socials i l’Institut de Treball Social i Serveis Socials sobre la idoneïtat del CRAE a Els Pallaresos.