Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Valls organitza una sortida de marxa nòrdica al Baix Gaià i Mèdol

Avatar photo

Una quinzena de participants van poder gaudir d’una ruta circular de 13 quilòmetres planers, que es van fer amb un esplèndid dia assolellat

Una nova sortida de marxa nòrdica organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Valls (PME-Valls) amb la col·laboració de l’empresa Bendhora, va tenir lloc el passat dissabte 18 de març pels voltants de la Riera de Gaià. Una quinzena de participants van poder gaudir d’una ruta circular de 13 quilòmetres planers, que es van fer amb un esplèndid dia assolellat.

La sortida per camins i senders de tota mena ens porta fins a la torre al cim de Sant Simplici, el mas d’en Cosidor i la pedrera del Mèdol on es va aprofitar per a recuperar forces. Tot seguit fins al castell de Santa Margarida per acabar ruta al punt de sortida a ala Riera de Gaià.

 

El PME-Valls amb la col·laboració de l’empresa Bendhora està preparant per al pròxim trimestre les sortides i una nova sessió d’iniciació que anirà adreçada a totes les persones que encara no coneixen aquesta activitat i vulguin aprendre les nocions bàsiques de la marxa nòrdica: la presa dels bastons, la posició respecte al cos, el treball del tronc i els braços, i la coordinació dels bastons amb la marxa.

Beneficis de la Marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix a caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen els braços i la part superior de cos amb l’objectiu de mobilitzar fins al 90% dels músculs del cos. És una activitat que permet adaptar el nivell d’intensitat  segons l’objectiu de la persona que el practica i això fa que sigui apte per a tothom, des dels infants fins a persones de la tercera edat. En l’àmbit de la salut és un esport que facilita uns hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies.

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina; realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic.

 

Per a més informació o per participar-hi, totes les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen − fifteen =

Notícia anterior

Es presenta la tercera edició de l’Opuscle de Setmana Santa a Constantí

Notícia següent

Guanyadors de la 12a Cursa de la Portella de l’Hospitalet de l’Infant

Notícies relacionades