Una netejadora, penetrada i obligada a fer-li fel·lacions dins d’un quartet a Tarragona

La va amenaçar posant-li una navalla al coll

L’Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dilluns un home per un delicte continuat d’agressió sexual. Els fets es remunten al 29 d’agost del 2020. L’acusat, amb antecedents per fets similars, va agredir sexualment una dona de la neteja a la zona dels comptadors dins un portal de Tarragona. La víctima ha declarat a porta tancada mentre l’acusat ha al·legat pèrdues de memòria per consum de drogues. També han testificat policies que van atendre-la després de l’agressió. Han coincidit que l’acurada descripció que va facilitar la víctima sobre l’agressor, armat amb una navalla, va ser clau per identificar-lo i detenir-lo poc després dels fets. Fiscalia i acusació particular demanen una pena de 15 anys de presó. El cas queda vist per a sentència.

La fiscalia sosté que l’acusat va entrar darrere de la víctima al portal, situat al carrer Felip Pedrell, on ella anava a netejar a primera hora del matí, que la va acorralar a l’ascensor, la va amenaçar posant-li una navalla al coll, i la va obligar a fer-li fel·lacions i va violar-la en un passadís intern i dins d’un quartet de la neteja. L’home va prendre-li el telèfon mòbil i el va deixar a la porta d’entrada perquè no pogués avisar ningú i ell tenir marge de temps per fugir.

L’acusat, però, ha afirmat no recordar “gairebé res” i que el primer que recorda d’aquell dia és quan ja estava a l’hospital, acompanyat dels Mossos d’Esquadra. Segons la versió del processat, que ha fet una breu declaració i només ha respost a preguntes de la seva advocada, ha assegurat que pateix episodis de falta de memòria i “llacunes” a causa del consum “habitual”, pràcticament “diari”, de cocaïna i cànnabis, al qual es va introduir als 12 anys.

En el judici han declarat agents policials i han corroborat que la detallada descripció aportada per la víctima va facilitar la detenció unes tres hores després dels fets. Segons han dit, coincidien tots els “indicis”: anava armat amb una navalla amb un mànec vermell, vestit amb una dessuadora grisa amb caputxa i ulleres, i desprenia una forta pudor a tabac. També es va amagar un anell en una butxaca en el moment de cometre les suposades agressions.

Indiferència en ser detingut

Els agents també han manifestat que l’acusat no es va resistir en el moment de ser detingut, que es mostrava “indiferent” i gens sorprès per la seva detenció. “No parlava gaire”, ha afirmat un policia. En el judici, metges forenses han certificat la presència de restes d’ADN de l’acusat en els pits de la víctima, però ni a boca ni a vagina -la víctima va ser sotmesa per l’agressor a diverses fel·lacions i també a penetracions vaginals, al final sense arribar a ejacular.

En les pericials mèdiques també s’ha posat de manifest que l’acusat no patia cap alteració de les capacitats volitives i cognitives en el moment de cometre els fets i que, si bé havia consumit cocaïna i cànnabis per aquells dies, no tenia alterada la presa de decisions i sabia discernir entre el bé i el mal. L’informe recull que el processat presenta trastorns del control d’impulsos i inespecífic de personalitat, però que tampoc alteraria la seva conducta.

Fiscalia i acusació particular consideren la reincidència de l’acusat, que es troba en presó preventiva, com un agreujant i demanen una pena de 15 anys de presó i una indemnització de 20.000 euros per danys morals. La defensa, que sol·licita l’absolució, argumenta que no hagi testimonis, que no s’hagi trobat ADN del processat en cap part íntima de la víctima, i que aquesta, tot i ser tan descriptiva, passés per alt que l’acusat té tot el cos tatuat -60 tatuatges.