Una alumna de l’EADT il·lustra les escales del metro de Barcelona

    Ana Gómez Carracedo, alumna d’il·lustració de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona veurà la seva proposta artística Nature a les escales de l’estació de metro Santa Coloma de la L1

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    La proposta artística d’una alumna de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona  ha estat seleccionada per integrar-se a les escales d’una estació de metro de Barcelona, en el marc d’una iniciativa  d’intervenció artística a espais urbans de Barcelona. L’alumna d’il·lustració Ana Gómez Carracedo veurà la seva proposta artística Nature a les escales de l’estació de metro Santa Coloma de la L1, després de ser seleccionada per la iniciativa Swab Stairs en el marc de la fira d’art contemporani Swab Barcelona. Aquesta té lloc del 16 al 30 de juny a diverses estacions de metro de Barcelona, i inclou un projecte de TMB Cultura que dóna l’oportunitat a estudiants d’escoles d’art i disseny de diferents ciutats del món de crear una obra per ser exhibida a les principals escales d’accés al metro de la ciutat. La proposta compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Fujifilm.

    En la seva cinquena edició, Swab Stairs se centra en el tema La ciutat intel·ligent i sostenible, de manera que els estudiants puguin proposar, amb la llibertat que atorga l’expressió artística, solucions perquè les ciutats siguin cada vegada més intel·ligents, ambientalment sostenibles i en harmonia amb els seus habitants. L’exhibició consisteix en reproduccions en vinil de les obres triades dels guanyadors procedents de les 12 escoles seleccionades, en aquesta ocasió, 10 de Catalunya i 2 universitats internacionals. Entre aquestes obres seleccionades hi ha la de l’alumna de l’EADT Ana Gómez, que cursa segon d’Il·lustració. El seu treball es veurà a les escales de l’estació de metro Santa Coloma, de la L1. Ella mateixa s’hi refereix com “un treball en què es veu com la natura, la tecnologia i els ciutadans comparteixen la mateixa finalitat, el creixement, i que si ho fan amb harmonia no hi ha obstacles que els aturin”.

    A la proposta artística hi participen, a més de l’Escola d’Art i Disseny de la Dipuació a Tarragona, altres centres d’educació artística de prestigi de tot Catalunya com: Escola Massana, ESDi, ELISAVA, IED, ESDAP Olot, Escola Llotja, EASD Pau Gargallo, EASD Serra i Abella, EASD Vic; i les internacionals: Paris College of Art (Paris, França) i Royal Academy of Fine Arts Antwerp (Anvers, Bèlgica).