Un lladre intenta noquejar a un Mosso amb una bombona de gas

Ho va fer quan va ser descobert amb un altre company intentant robar als camions aparcats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Mossos d’Esquadra de les comissaries de Montblanc i Tarragona van detenir durant la matinada aquest dijous 17 de març dos homes, un al terme de Rodonyà (Alt Camp) i l’altre a Tarragona (Tarragonès). Els dos presumptes lladres, de 31 i 57 anys, respectivament, se’ls acusa de ser els presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.

Al primer, el de 31 anys, també se li va atribuir un delicte de resistència, desobediència a agents de l’autoritat i al segon, un delicte d’atemptat agents de l’autoritat. Aquest segon va ser el que intento noquejar un agent en la seva fuga llençant-li una bombona de càmping gas. El mosso va esquivar el “projectil” i va poder interceptar el delinqüent.

L’incident de Rodonyà es va detectar poc després de mitjanit quan una patrulla de paisà de Mossos, que estava vigilant l’àrea de servei de l’AP-2 en sentit Lleida, va observar com uns homes encaputxats sortien del túnel de vianants que connectava les dues àrees de servei d’aquesta localitat.

Tot seguit, els agents van veure com aquests individus intentaven manipular la lona que protegia la càrrega del camió. En aquell moment, els agents van encendre els rotatius del vehicle policial i es van dirigir cap a ells.

Un cop els lladres es van adonar de la presència del cotxe van començar a córrer en direcció al túnel, però un va ser interceptat i detingut (veí de Barcelona) per temptativa de robatori amb força a interior de vehicle. A més, el detingut també va fer cas omís a les indicacions dels agents i va oposar resistència durant la detenció, per la qual cosa se li atribueix un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat.

L’arrestat va declarar el mateix dia a dependències policials i va quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit, segons explica el Diari de Tarragona.

La segona de les detencions es va produir a l’àrea de servei de l’AP-7 de Tarragona, sentit Barcelona al voltant de la 1 de la matinada de dijous. En aquest cas, els mossos van observar dues persones vestides amb indumentària fosca just al costat d’un camió. La patrulla es va dirigir fins als dos individus i va ser quan un va agafar una bombona de càmping gas de la càrrega del camió i la va llençar a un dels agents per poder neutralitzar-lo i escapar-se. És el detingut de 57 anys i veí d’Amposta. El llançament no va arribar a l’agent, només ho va demorar uns segons.

Els dos lladres van córrer direcció una zona boscosa derca del Mèdol i un va ser detingut mentre que l’altre va acabar fugint i desaparèixer del radi dels mossos. L’arrestat passarà les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.