Un any més, la Banda Unió Musical de Tarragona, perpetuadora de Santa Tecla 2022

L'alcalde Pau Ricomà desitja que la BUMT acompanyi i sigui una de les protagonistes de la banda sonora de les festes

La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) serà la Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla 2022. Així ho ha decidit la Comissió Assessora del Seguici Popular reunida ahir al vespre. La BUMT, formada ara fa gairebé 30 anys, el 1993, compta amb un ampli repertori musical de la festa, però també de música de banda, amb una clara voluntat d’oferir a la ciutat de Tarragona sonoritats musicals renovades amb la màxima qualitat interpretativa. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, apunta “que la BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”.

Així mateix, l’alcalde destaca que la formació “recull el testimoni de tradició de la música de banda que ha estat present històricament a Tarragona” i que alhora “ho fa amb un gran talent i un esperit renovat”. Aquest és un dels trets originaris de la BUMT: la inquietud musical i l’esperit renovador d’uns joves músics tarragonins que van impulsar l’any 1993 la seva fundació.

Ja en aquell moment, es va constituir com un punt de trobada d’aquells músics amb interès per a la música de banda que compartien el mateix objectiu i al llarg d’aquests gairebé 30 anys, la BUMT ha estat sempre a la disposició del que la ciutat de Tarragona requeria, des de música festiva al carrer per Sant Magí i Santa Tecla, fins a processons, passant pels concerts que recentment experimenten amb diverses temàtiques com el circ, l’òpera, el rock o el món Disney.

També ha estat present als actes de celebració d’altres entitats esportives i culturals tarragonines, com el Club Gimnàstic de Tarragona. Així com als actes culturals i socials rellevants per la ciutat com la inauguració del Teatre Tarragona o els actes commemoratius de l’11 de setembre. A més, la BUMT ha internacionalitzat la seva música passant per França, Itàlia i Madrid, entre altres.