Última setmana per presentar els treballs a dos concursos de Tarragona

Els dos concursos literaris i el club de lectura feminista posen punt final a la programació de la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ al voltant de la diada del 8 de març

Des de fa més de vint anys, l’Ajuntament de Tarragona organitza el concurs literari ‘Relats de dones’ i, des de fa cinc, el concurs de còmics per la igualtat. Aquestes dues iniciatives, que compten amb la col·laboració del Consell Municipal de les Dones i la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ a través del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Tarragona (SIAD), i amb el suport de l’Institut Català de les Dones, tenen una finalitat doble. D’una banda, pretenen impulsar i visibilitzar les aportacions de les dones des de la seva diversitat a l’espai literari i cultural de la ciutat; de l’altra, incorporar a l’àmbit cultural una visió no sexista ni androcèntrica i potenciar igualment la creació artística.

En el cas de la 22a edició del concurs literari ‘Relats de dones’, s’hi poden inscriure dones (gènere sentit) majors de 16 anys i al 5è concurs de còmics per la igualtat, qualsevol persona major de 16 anys també. Les persones interessades poden presentar els seus treballs fins al dia 5 d’abril a l’adreça electrònica siad@tarragona.cat amb prèvia inscripció a la web de l’Ajuntament.

Els veredictes es faran públics en el transcurs d’un acte de lliurament que tindrà lloc el 26 d’abril de 2022, data pròxima a la diada de Sant Jordi, a les 11 h, al saló de plens de l’Ajuntament. Es premiaran les obres que, a través del llenguatge i de la imatge (còmic), contribueixin més i millor a la reflexió, denúncia i sensibilització entorn d’una societat igualitària. Aquesta voluntat de reflexió, denúncia i sensibilització també ha estat l’objectiu de la programació de la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ al voltant del 8 de març en la qual s’emmarquen els dos concursos literaris que, amb el club de lectura feminista del centre cívic de Torreforta, clouen el programa d’actes d’aquest 2022.