ÚLTIMA HORA: Detingut a Tarragona per assetjar sexualment a una nena menor de 8 anys

La víctima, menor de 8 anys, rebia a través de les xarxes socials missatges al seu telèfon personal amb un alt contingut sexual

La Guàrdia Civil de Tarragona a través de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància i en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, han dut a terme una recerca sobre un suposat delicte d’abús sexual a una menor a través de mitjans tecnològics, concretament per xarxes socials. L’operació es va iniciar a l’abril del 2021, arran de la denúncia presentada per la mare de la víctima, una menor de vuit anys d’edat.

Va ser aquesta qui va detectar una sèrie de missatges d’alt contingut sexual en el telèfon que habitualment utilitzava la seva filla. Els missatges de contingut sexual, eren enviats a través de xarxes socials per part d’un usuari desconegut.

Aquests fets van alertar a la progenitora de la nena de vuit anys, qui va decidir acudir a la Guàrdia Civil del Lloc de Candás, Astúries, per a interposar una denúncia.

Finalment i després d’una àrdua recerca va ser possible determinar que les comunicacions havien estat emeses des d’un dispositiu que va poder ser localitzat a la ciutat de Tarragona, tot això gràcies a una efectiva col·laboració policial.

Com a desenllaç a aquests fets el dia 23 de maig de 2022, agents de la Guàrdia Civil de Tarragona i de la Guàrdia Urbana de la ciutat, van procedir a la detenció del presumpte autor dels fets, així com a la intervenció dels mitjans tecnològics suposadament utilitzats.

Amb la confiscació dels dispositius trobats en el registre del domicili del detingut i la seva posterior anàlisi es podrà determinar l’autoria dels fets i comprovar si aquesta menor, va ser l’única víctima o per contra hi ha alguna o algunes més.

Gràcies a la col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona, s’ha pogut concloure una recerca en la qual els agents han estat immersos durant mesos.

Les diligències instruïdes al llarg de la recerca han estat posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. UN dels de Gijón (Astúries).