Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La UEC de Tarragona finalitza el curs amb un gran mural artístic a la façana del centre

Avatar photo

El projecte artístic ha dotat d'identitat les instal·lacions municipals i ha permès a l'alumnat expressar-se lliurament i desenvolupar diferents competències educatives

Un excepcional projecte artístic ha cobrat vida a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de l’Ajuntament de Tarragona. Sota la direcció del personal docent, l’alumnat de l’ESO derivat a la UEC ha participat en la creació d’un gran mural que ara, un cop finalitzat aquest curs, llueix a la façana de les instal·lacions del centre educatiu ubicat a la carretera de València.  Es tracta d’un projecte educatiu que ha anat molt més enllà de l’expressió d’art col·lectiva, ja que ha proporcionat a una dotzena d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu una plataforma per expressar-se lliurement i desenvolupar diferents competències educatives. 

Aquest mural és el fruit de l’esforç, la creativitat i la col·laboració de l’alumnat de la UEC, que en els darrers mesos del curs escolar ha gaudit del suport i mestratge de l’artista Berta Artigal. Aquesta intervenció artística ha dotat d’identitat la façana principal de les instal·lacions municipals i, en el transcurs de la seva creació, s’han treballat molts aspectes com ara el treball en equip, la comunicació, la planificació i la resolució de problemes. A més a més, s’han promogut l’autonomia, la confiança i l’autoestima de l’alumnat, ja que han pogut veure el seu potencial creatiu manifestat en una obra d’art tangible.

“Aquesta iniciativa no només destaca les habilitats artístiques de l’alumnat que ha participat, sinó també el valor de la inclusió i l’educació per a tots i totes”, ha manifestat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, qui ha felicitat i agraït “a tot el personal que ha fet possible aquest projecte, així com la feina diària per impulsar un entorn d’aprenentatge on l’alumnat pugui desenvolupar-se plenament”.

Unitat d’Escolarització Compartida 

La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) és un servei educatiu municipal en conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Consisteix en un programa de diversificació curricular específic per a alumnes amb inadaptació al medi escolar, amb la finalitat de prestar atenció educativa, complementant la que ofereixen els centres educatius. Es tracta d’una escolarització compartida amb el centre docent en què l’alumnat estigui matriculat, del qual continuarà depenent als efectes acadèmics i administratius.

Aquest servei educatiu s’adreça a joves d’edats compreses entre els 14 i els 16 anys, que es trobin cursant l’ESO i que requereixen una atenció especialitzada per tal de garantir la seva continuïtat dins del sistema educatiu. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × two =

Notícia anterior

Parets del Vallès prepara una Revetlla de Sant Joan cívica i segura

Notícia següent

El Penedès i l’Alt Camp poden perdre el 80% de la verema per la sequera

Notícies relacionades