Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

El turisme esportiu torna a omplir la demarcació de Tarragona per Setmana Santa

Avatar photo

Els esdeveniments esportius són clau per assegurar una ocupació alta durant tot el període tant en hotels, com en càmpings i en apartaments

El turisme esportiu torna a la demarcació de Tarragona amb un elevat nombre d’esdeveniments, campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories aquesta Setmana Santa. Tal  com assegura Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província  de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-,  “m’agradaria recordar que fa tres anys que no es poden disputar aquestes competicions amb normalitat  a causa de la pandèmia. El primer que hem de fer és agrair a tots els organitzadors el seu compromís i  fidelitat amb la nostra destinació. Tenim les instal·lacions perfectes i necessàries per organitzar tots  aquests esdeveniments, però falta que tots els impulsors les facin realitat. Així doncs, estem molt  satisfets que totes les competicions tornin a la nostra demarcació. Estem treballant per posicionar-nos  com a destinació esportiva i ho estem aconseguint”. 

Respecte a l’aposta pel turisme esportiu, Cabré conclou que “és vital recuperar aquest segment, ja  que ens permet treballar amb les reserves anticipades dels diferents campionats i això ens ajuda a  poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels  nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem  clients allotjats i ben atesos”

Pel que fa a la previsió d’ocupació, Cabré ha afirmat que, “si la climatologia es mostra favorable, es preveu una ocupació alta i potser rècord durant aquest període a tota la costa, però també a l’interior.  Encara ens falta conèixer les reserves d’última hora, bàsicament, dels turistes nacionals i francesos.  Però, ara mateix, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 80% de mitjana,  aproximadament”. 

Els esdeveniments esportius programats per aquestes dates de Setmana Santa són: la Mare Nostrum  Cup Easter de futbol, la Mare Nostrum Cup d’handbol, el Mundialito de futbol, la Costa Daurada Cup de  futbol; el Torneig TGN Bàsquet, la Football Club Barcelona de futbol, la Copa Daurada de futbol,  la Cambrils DanceSport de balls esportius, el Campionat d’Espanya de minibàsquet de seleccions  autonòmiques, el Campionat de Catalunya d’escacs, la Gamerland – esdeveniment d’oci digital dels tornejos dels videojocs més populars-… Es calcula que tots aquests esdeveniments portaran a la  demarcació més de 30.000 persones, entre esportistes de totes les edats, familiars i equips tècnics. Tots ells generaran més de 120.000 pernoctacions en hotels, càmpings i apartaments. 

Alta ocupació en tots els allotjaments 

Per Setmana Santa, hi haurà el 75% del total de la planta hotelera de la demarcació de Tarragona.  Aquests establiments ofereixen unes 42.000 places de les més de 61.000 disponibles. Respecte a l’any  2019 -abans de la pandèmia-, hi haurà un 25% més d’hotels oberts per Setmana Santa. Els hotelers són  optimistes pel que fa a la previsió d’ocupació, amb una mitjana del 80%, aproximadament. Tot i això,  de Dijous Sant a dissabte, les ocupacions poden arribar al 95%. El turisme que aquests dies s’allotja en  hotels principalment és nacional, del País Basc, Navarra i Aragó; també hi haurà francesos i, a partir  de l’u d’abril, arribaran els primers britànics gràcies a l’inici de l’operativa de vols a l’Aeroport de Reus  des del Regne Unit amb les companyies Ryanair i Jet2. 

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d’ocupació també és alta, tant als establiments d’interior  com als de costa. Així, als d’interior es preveu una ocupació del 85% en bungalous i del 65% en parcel·les,  mentre que els càmpings de costa esperen també un 85% en bungalous i un 75% en parcel·les. La  procedència dels visitants serà, bàsicament, catalana -molts de l’àrea metropolitana de Barcelona-,  però a la costa també s’hi allotjaran francesos, holandesos i alemanys. El sector campista està a l’espera  de les previsions meteorològiques que, si són bones, podrien acabar d’arrodonir una Setmana Santa que  es podria valorar com similar a la de l’any passat. Actualment, tots els càmpings de la Costa Daurada i  Terres de l’Ebre estan oberts. 

Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics també s’espera una ocupació entre el 80% i el  90%, bàsicament la gran majoria de visitants que s’hi allotjaran seran nacionals, i en menor quantitat,  també francesos. L’ocupació final la determinaran les reserves de darrera hora que estan en funció de  la climatologia. Les gairebé 25.000 places que ofereixen els apartaments de la demarcació de Tarragona  estan disponibles. 

La FEHT, representant el 90% de les places de la província de Tarragona La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat  sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona.  Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província. Dins la FEHT hi ha integrades  les principals entitats i associacions privades que conformen el sector de l’hostaleria, el turisme i les  activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs, actualment hi formen part: 

  • L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 110 hotels membres i 61.000 places -el 90% del total de places hoteleres a la província-.
  • L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000 places.
  • L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80 empreses i 24.800 places.
  • L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres. PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.

El principal objectiu de la FEHT és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests  sectors, així com dinamitzar l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació a  través d’una representativitat cohesionada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 9 =

Notícia anterior

L’exposició “Sit tibi terra levis” a la sala dels Trinitaris en el marc del Vila?ensa 2023

Notícia següent

Denuncien un veí de les Terres de l’Ebre per tenir un gos tancat i malvivint en una finca

Notícies relacionades