Troben un nadó abandonat en un contenidor a Tarragona

Una noia de 20 anys va abandonar la seva filla acabada de néixer amb l'ajuda de la seva mare, una dona de 42 anys

Demanen ajuda per trobar un bebè acabat de néixer que va ser abandonat fa gairebé dos anys en un contenidor de Tarragona.

Els fets van passar el març del 2020, en plena pandèmia del coronavirus. Una noia de 20 anys, després de parir, va abandonar la seva filla acabada de néixer amb l’ajuda de la seva mare, una dona de 42 anys.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’alerta d’una persona propera a la família que explicava que les dues presumptes autores dels fets havien assassinat el bebè i, per aquest mateix motiu, van obrir una investigació. Al cap d’un any van aconseguir detenir les presumptes autores dels fets per un delicte d’assassinat.

Segons El Caso, jutgen a la mare i la filla per assassinat, però encara no s’ha trobat a la criatura. La defensa té esperança en què la nena estigui viva, ja que no ha aparegut el seu cos: “Si el dia dels fets algú va trobar la criatura amb vida i se la va quedar, que ho digui”, demana l’advocat de les acusades.

Tant a la mare com a l’àvia els demanen una pena de presó permanent revisable per aquest macabre crim. Tot i que totes dues reconeixen que van abandonar la nounada, neguen que l’hagin matat.

De fet, el seu advocat ha demanat col·laboració ciutadana per trobar-la: “Si el dia dels fets algú va trobar la criatura amb vida i se la va quedar, que ho digui”. Segons la seva versió dels fets, la presumpta assassina va parir quan tenia 18 anys i li va deixar la nena a l’àvia, que no va saber gestionar-ho i va abandonar la nena en un contenidor situat al carrer Tortosa del barri tarragoní de Torreforta.

Segons explica Fiscalia, les presumptes autores dels fets van assassinar la petita, amb plenes facultats mentals, amb un pla cruel: quan van néixer, la mare va intentar matar-la ofegant-la per tal que deixés de plorar, però no ho va aconseguir i la va amagar en un armari fins a l’endemà, quan van abandonar el seu cadàver en un contenidor, explica el Diari de Tarragona.

Caldrà esperar que se celebri el judici, que serà popular, per saber si, finalment són condemnades a presó permanent revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria a una menor de 16 anys amb l’agreujant de parentiu.