Tret de sortida al “Salou Food Experience 2024” que comptarà amb 9 cites gastronòmiques

Avatar photo
Salou gaudirà d’una gran experiència culinària i enològica juntament amb els millors restaurants i les DO locals i del territori

El Turisme, la gastronomia, la restauració i l’enologia són els plats forts que té Salou com a municipi. Des del passat 8 de febrer la nova agenda gastronòmica 2024 del municipi garanteix un ventall ampli de propostes gastronòmiques i adaptades a tots els paladars que durarà fins a finals d’any. L’alcalde de Salou, Pere Granados ha remarcat que “aquesta agenda té com a objectiu promocionar Salou com un referent de la restauració de qualitat”.

Salou compta amb una gran diversitat culinària tant local, com italiana, georgiana, japonesa, tailandesa que aconsegueixen que la ciutat esdevingui un gran referent en el món gastronòmic. El xef estrella Michelin i president l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou Pep Moreno ha remarcat que “el que fa extens Salou és que té el nivell gastronòmic en varietat comparable amb ciutats com València, Barcelona o Madrid”.

L’agenda gastronòmica ja ha començat a agafar forma aquest 8 de febrer amb “Tasta Salou”. Amb la participació de 14 restaurants presentaran una mostra diferent setmanalment acompanyada d’un vi d’alguna DO de la demarcació de Tarragona.

Una de les jornades que més esperen els ciutadans són les “Jornades Gastronòmiques de l’Arròs”, ja que en pocs dies, el 12 d’abril, l’arròs serà el clar protagonista a les taules dels diferents restaurants fins al 28 d’abril.

El mes de maig els restaurants surten al carrer on pren protagonisme el “Sabor Salou”. Ja compta amb un segell identitari on la Plaça Jaume I juntament amb uns tallers gastronòmics. Tot i així, des del 17 de maig fins al 2 de juny Salou esdevindrà seu del Peix Blau amb la jornada “Del mar a la Taula”.

Un cop la calor ja s’intensifica més provoca que l’estiu ja treu el cap per Salou i arriba l’esperat “Gastrotour”, on del 14 al 30 de juny es podrà provar diferents productes en diversos espais acompanyada dels millors vins del territori.

Del 25 d’octubre al 10 de novembre el calamar pren protagonisme de les jornades “Del mar a la taula: Calamar”. Els restaurants oferirà un gran àmplia varietat de plats amb el producte propi i referent com és el calamar a Salou.

Halloween, gastronomia i enologia, qui no pot pensar que aquests conceptes poden anar agafats de la mà. Així arribarà de la mà de “Salouween Street” a la Plaça Jaume I durant els dies 1, 2 i 3 de novembre.

El fred ja s’ha consolidat a Salou i ja s’olora les festes de Nadal. Del 5 al 22 de desembre arriben els consolidats “Vermuts Nadalencs” per prendre un bon aperitiu i que ja clausura l’agenda gastronòmica.

Durant tot l’any els diversos vins de les DO de la demarcació de Tarragona prendran partida en el Salou Wine. Es treballa en la idea d’apostar per recuperar i potenciar el llegat vinícola del municipi.

En paral·lel, l’Ajuntament de Salou treballen estan treballant per fer una gran aposta no solament amb la gastronomia sinó també amb la riquesa enològica. Una aposta ferma que permetrà recuperar el llegat històric vinícola mitjançant una sèrie d’activitats com ara la plantació de “El Pàmpol Girat” al Pla de Maset. Una varietat extingida que amb la plantació esdevindrà un nou atractiu turístic per la ciutat que recupera una plantació de dos mil anys enrere.

En conclusió, el “Salou Food Experience 2024” esdevindrà un atractiu turístic que permetrà desestacionalitzar i la sostenibilitat econòmica i laboral per aconseguir que Salou sigui un atractiu 365 dies l’any.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen les obres per a l’habilitació d’un nou espai verd a Torreforta

Notícia següent

Ferits 4 membres d’una mateixa familia, dos d’elles menors en un greu accident

Notícies relacionades