Tres persones detingudes pels Mossos d’Esquadra al Camp de Tarragona

Estan acusats de cometre set furts a l'interior de vehicles a l’AP-7 i la C-32

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de Tarragona i Sabadell van detenir entre els dies 24 i 25 de maig tres homes, de 35, 43 i 55 anys, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal i set delictes de furt a interior de vehicle.

La investigació policial es va iniciar l’octubre del 2022 quan la Unitat Operativa de Mobilitat de Tarragona va tenir coneixement de la comissió d’un delicte de furt a interior d’un vehicle estacionat a l’Àrea de Servei Penedès de l’autopista AP-7.

Els lladres van emprar el mètode conegut com a “punxa rodes” i que consisteix a punxar una de les rodes del vehicle de les víctimes en alguna àrea de servei o de descans de la via ràpida. Un cop inutilitzat, un dels integrants del grup criminal s’acosta al vehicle assenyalant la incidència i capta l’atenció de les víctimes. Mentrestant, un altre integrant accedeix a l’interior del cotxe i sostreu els objectes de valor.

 

En els casos on el vehicle punxat segueix la marxa, els lladres se situen amb el seu vehicle just al costat i fent senyals sobre la roda punxada obliguen les víctimes a aturar-se en algun punt amb pocs testimonis. Un cop aturats repeteixen el procediment, en aquest cas, una persona amagada a la part posterior del vehicle és qui comet el furt.

Finalment, la tasca efectuada per Unitat Operativa de Mobilitat de Tarragona va permetre identificar i detenir els lladres la setmana passada a Reus, Vendrell i Vilanova i la Geltrú. Als detinguts se’ls acusa la presumpta autoria de set delictes de furt a interior de vehicle comesos entre l’octubre i desembre de l’any passat a l’AP7 i la C-32.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan siguin requerits.

 

Dos detinguts in fraganti per sis robatoris a camions estacionats en una àrea de servei de l’AP-2

Agents de la comissaria de Valls van detenir ahir dos homes, de 61 i 47 anys, com a presumptes autors de sis robatoris a interior de vehicle, danys i furt.

Els fets van succeir ahir durant un patrullatge preventiu de robatoris a camions a vies ràpides quan una dotació va observar dues persones que es movien sospitosament entre els camions estacionats a l’aparcament d’una àrea de servei de l’AP-2.

Durant la vigilància, els agents van comprovar com forçaven la porta d’un remolc i entraven a l’interior. Immediatament, van sol·licitar recolzament i van detenir el dos lladres quan es dirigien al vehicle que tenien estacionat molt a prop.

 

Les comprovacions posteriors van revelar que sis camions tenien les lones dels remolcs tallades i un d’ells tenia la porta forçada. A un dels lladres se li va localitzar un cúter i un cop escorcollat el vehicle es va trobar amagat sota el seient material emprat.

Els dos detinguts han passat avui a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Valls.