Tres dels vuit primers citats a declarar per la vaga del 8 de novembre a Tarragona planten el jutge

Els advocats defensors no veuen recorregut al cas

0
344

Aquest dilluns 14 de maig a les deu del matí començava la ronda de declaracions dels fins a 39 investigats per la seva participació en la vaga del passat 8 de novembre per presumptament haver-hi comès un delicte contra la seguretat del trànsit. Tres de les vuit persones que tenien cita aquest dilluns s’han quedat a les portes de l’edifici i han plantat el jutge. Edgar Fernàndez, regidor de la CUP de Reus i diputat provincial, un dels investigats, ha explicat que “responem políticament, nosaltres no reconeixem el sistema judicial espanyol, no ens hi devem”.

Alguns dels que sí que han entrat, quatre dels cinc restants, han declarat però entre ells n’hi havia que aquell dia no estaven participant en l’acció que la Policia Nacional va recollir al seu atestat. D’altra banda, també hi ha qui surt esmentat en aquest document especificant-ne la seva filiació política. “Hi ha gent assenyalada per fitxers policials”, ha explicat Fernández.

No veuen recorregut al cas

Carles Perdiguero, un dels advocats defensors, ha afirmat que no li veuen recorregut a la causa i per aquest motiu, un cop acabades totes les citacions, en demanaran l’arxiu. L’advocat també ha informat que Fiscalia no s’ha presentat i que de moment desconeixen quines penes podrien demanar als investigats perquè “no hi ha escrit d’acusació”. El 18, 21, 25 i 28 seguiran la resta de persones que han de declarar a Tarragona per una causa que s’ha repetit en altres indrets com el barri de Sants, a Barcelona, o a Girona.

FER UN COMENTARI