Tot a punt pel recompte de persones sense sostre a Tarragona

  Es farà demà dijous 4 de maig a partir de les 22h

  Demà dijous 4 de maig, Tarragona realitzarà el recompte de les persones sense sostre. Una iniciativa de ciutat impulsada conjuntament per l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja , ECAS, CFederació d’Associacions de veïns àrea de Llevant, Federació d’Associacions veïnal de Tarragona, Federació segle XXI, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, Fundació Formació i Treball, Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Càtedra d’habitatge de la URV, l’Oficina de voluntariat de la URV i l’Ajuntament de Tarragona, amb la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social. Es tracta de realitzar un retrat del nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquella nit concreta amb l’objectiu de conèixer les necessitats i els perfils.

  L’acció es realitza amb la participació de persones voluntàries, a través de la campanya  de crida de voluntariat que es va llançar el 30 de març i a la qual s’hi han apuntat prop de 200 persones. Aquestes van rebre ahir una formació per part de tècnics experts i han rebut un certificat d’assistència. Demà a la nit a les 22h, les persones voluntàries es concentraran en 7 punts diferents del municipi, en funció del seu lloc de residència (xifres aproximades):

  18 al Centre Cívic de Sant Salvador

  18 al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

  25 al Centre Cívic de Torreforta

  40 al Centre Sociocultural de la Part Alta

  40 a la seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials

  25 al centre de Serveis Socials de Campclar.

  25 a la zona de Llevant que, per la seva dispersió geogràfica, la realitzarà Creu Roja amb els seus vehicles.

  Des dels diferents punts de trobada es distribuiran en petits grups per recórrer els carrers i localitzar les persones sense sostre, sobre les quals ompliran una fitxa d’observació que recollirà la següent informació: sexe, lloc on pernocta (al ras/ sota cobert / caixer / vehicle), adreça exacta i si té animals.