Torredembarra, preparada per acollir la Llorenç Beach Soccer Cup

  Sis equips espanyols competiran a la categoria Sub18 en la primera edició de la competició

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

  Torredembarra acollirà aquesta Setmana Santa la Llorenç Beach Soccer Cup 2022. Una competició pensada per a joves talents de tota Europa que pretén contribuir en l’evolució, la professionalització i el futur del futbol platja. El campionat es disputarà del 14 al 17 d’abril a la platja de la Paella, i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i de Beach Soccer Worldwide (BSWW).

  Adopta el nom d’una de les figures més rellevants i reconegudes de la modalitat a nivell mundial. Llorenç Gómez ha deixat un immens llegat damunt la sorra. Una dècada al cim de l’esport d’elit amb 168 internacionalitats, més de 40 països de tot el món visitats i 38 títols col·lectius i 43 d’individuals. Entre els més destacats, els de Campió de l’Eurocopa, Subcampió dels Jocs Europeus, Subcampió del Món, Millor Gol del Món 2014, Quintet Ideal 2014, Quintet Ideal 2018 i Millor Jugador del Món 2018. Actualment és entrenador i Seleccionador Català Absolut.

  En aquesta primera edició, la competició acollirà la categoria Sub18 Masculina, amb la participació de sis equips procedents de diferents punts de la geografia espanyola. L’acceptació ha estat positiva en aquesta primera convocatòria i la intenció és convertir-se en futures edicions en un gran aparador per les noves generacions de tota Europa.
  Es tracta del primer torneig oficial de BSWW dedicat a categories inferiors que se celebra a Espanya, i el segon a nivell europeu.

  El torneig es desenvoluparà en format lliga, de manera que els equips s’enfrontaran tots contra tots. El dijous tindran lloc les sessions d’entrenament, el divendres i el dissabte es disputarà la fase de grups, i el diumenge tindran lloc els play-offs.

  Aquest dilluns ha tingut lloc la presentació oficial de la competició al Patronat de Turisme. Llorenç Gómez s’ha mostrat “molt satisfet i orgullós” amb la celebració d’aquesta primera edició. Tot i ser conscient que “tots els inicis són complicats, sobretot en un context difícil com l’actual”, ha donat a conèixer aquesta primera edició com “un projecte de futur amb una projecció molt llarga”. Ha recordat que es tracta “del primer torneig oficial de BSWW dedicat a categories inferiors que se celebra a Espanya, i el segon a nivell europeu”. “Un fet -ha afegit- que demostra la gran aposta de l’Ajuntament i de BSWW, amb qui fa anys que treballem plegats”. En aquest sentit, ha agraït la seva implicació així com la dels equips participants.

  Un agraïment que també ha volgut expressar Gabino Renales, vicepresident de BSWW. Ha titllat la jornada “d’un dia molt important” perquè, segons el seu parer, “els esports es fan grans quan els grans esportistes es queden dins per transmetre totes les seves experiències a la gent jove”. “És el cas del Llorenç -ha afegit-, una persona tan important en el món del beach soccer que vol transmetre a les noves generacions tots els seus valors i èxits, i això diu molt d’ell”.
  També ha insistit en la idea de “projecte de futur” i s’ha compromès a “seguir recolzant la iniciativa per fer-la créixer cada any i fer-la el més gran possible”.

  Per la seva part, Raúl García, regidor d’Esport, ha destacat la importància que l’administració pública doni suport a aquestes iniciatives i que ho faci des del principi. És el cas de la Llorenç Beach Soccer Cup que, “des del primer dia la vam plantejar com un esdeveniment important i de llarg recorregut”. Ha recordat que “vam tenir la sort de viure esdeveniments internacionals ara fa uns anys, les condicions de la nostra platja són òptimes per acollir aquest tipus d’esdeveniment i Torredembarra no es pot quedar al marge”.
  Ha apuntat que “Llorenç és un mirall pels joves del municipi, i això per nosaltres és un orgull, ens motiva a continuar apostant per aquesta activitat i esperem que aquest sigui l’inici d’un gran projecte que torni a posar Torredembarra al mapa del futbol platja”.

  Marina Riudeubas, regidora Turisme, ha afegit que, a més, “es tracta d’una iniciativa molt vinculada amb l’estratègia que estem seguint des de l’Ajuntament en una línia més encaminada vers el turisme esportiu”.

  La platja de la Paella ja ha estat escollida en diverses ocasions com a escenari de l’Euro Beach Soccer League (EBSL) i dels Campionats de Catalunya. Tota una trajectòria que converteix Torredembarra en el marc perfecte per desenvolupar i donar el tret de sortida a aquesta primera edició de la Llorenç Beach Soccer Cup. El municipi porta diversos mesos treballant per oferir als equips participants quatre magnífics dies de sol, sorra, diversió, convivència, oci, intercanvi cultural i molt de futbol platja.
  A més, el torneig tindrà el plaer d’estrenar les noves instal·lacions que el consistori municipal ha renovat recentment.

  Beach Soccer Foundation – Jornada de voluntariat mediambiental

  La competició també oferirà una jornada de voluntariat mediambiental amb la col·laboració del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC). Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins del programa BSWW Foundatiom, que treballa per la conservació del mediambient i per la inclusió de persones amb algun tipus de discapacitat en totes aquelles poblacions i ciutats que acullen els seus esdeveniments.

  En aquest cas, l’activitat, prèvia a l’inici de la competició, tindrà lloc el dijous dia 14 a les 18:30h i consistirà en l’extracció de plantes invasores i en la neteja de l’espai dunar de la platja de la Paella.

  La proposta comptarà amb la col·laboració dels participants i estarà oberta a qualsevol persona que vulgui sumar-se a la iniciativa.

  Imparables contra la leucèmia

  Més enllà d’aquest compromís amb el mediambient i de la seva vessant merament esportiva, la competició també presentarà la seva cara més solidària. L’organització se suma a la lluita contra la leucèmia i ho fa de la ma de la Fundación Josep Carreras. Una organització liderada pel tenor mundialment conegut que treballa per fomentar el desenvolupament de la recerca en el camp de la onco-hematologia, agilitzar l’aplicació de nous tractaments, millorar l’assistència i la supervivència dels malalts, contribuir a la formació de nous investigadors i establir sinergies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals. Són moltes les iniciatives solidàries que promou arreu del món, i en aquesta ocasió ho farà en el marc de la Llorenç Beach Soccer Cup.

  Durant els tres dies de la competició, posaran a disposició de la ciutadania material indormatiu i productes i guardioles solidàries per recaptar fons en favor de la causa.