Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Torredembarra ofereix un nou curs integral per a persones nouvingudes

Avatar photo

El Servei de Primera Acollida de Torredembarra i la Fundació Gentis organitzen aquest curs per a una vintena de persones que han arribat al municipi en els últims mesos

El Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats de Torredembarra i la Fundació Gentis han organitzat un nou curs integral per a persones nouvingudes al municipi en els darrers mesos. Una vintena de persones participen en aquestes 150 hores de formació que s’allargaran fins al pròxim 31 de maig i que es duen a terme a les aules de l’Escola d’Adults.

 

Gràcies a aquesta formació, una vintena de persones podran adquirir coneixements bàsics de llengua catalana, coneixements de la societat catalana i coneixements laborals, que es consideren els tres puntals bàsics per la integració i autonomia personal dels nouvinguts.

 

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha explicat que el servei d’acollida i migracions del municipi té un volum d’atenció elevat i que a més dels recursos que ja s’ofereixen des de l’administració, col·laborar amb diferents entitats permet escurçar el temps perquè tothom tingui accés a uns coneixements bàsics per a la seva integració social.

Per aquest motiu, durant els darrers anys, a més a més de l’oferta formativa que s’ofereix des dels serveis municipals, s’ha incrementat la col·laboració amb entitats que, acreditades i subvencionades pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, que ofereixen accions formatives pròpies del circuit de primera acollida. Una d’aquestes entitats és la Fundació Gentis, sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la inclusió social de col·lectius desafavorits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

10 + eighteen =

Notícia anterior

Reus, guardonat per ser dels millors de Catalunya en transformació digital

Notícia següent

Vila-seca es posiciona entre les 10 millors administracions digitals de Catalunya

Notícies relacionades