La Ciutat de Tarragona

Torredembarra celebra una nova edició de la Mostra ‘Ranxets’

Es podrà degustar set platets diferents de Ranxets, per un preu de 5 € cada plat, i també hi haurà vins i caves i música itinerant

El diumenge 6 d’abril és la data per a la nova edició de la Mostra «Ranxets, l’essència de la cuina torrenca», que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Turisme i Comerç.

Serà a partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill), amb un preu de 5 € per platet, begudes a part. Hi prendran part sis establiments de restauració del municipi, el cuiner Àlex Segú i un celler. En total, es podrà degustar set platets diferents de Ranxets.

Els participants oferiran les següents degustacions:

  • Arròs amb bacallà. Cal Silver
  • Mandonguilles amb sípia. Cal Silver
  • Bull a l’allipebre. Cuiner Àlex Segú
  • Fideuejat d’escòrpora amb carxofes i allioli de romesco. La Ona Livorno
  • Fideuejat amb tinta de sípia i allioli. Las Palmeras
  • Arr ossejat amb gambetes i allioli. Restaurant Òxid
  • Fideuejat amb sípia i gambes. Càtering Ristretto

La Bodega Bon vi disposarà de begudes i de vins i caves de qualitat.

 

Programa d’activitats

  • A partir de les 12 h: Degustació de Ranxets. Adquisició de tiquets directament als estands dels restauradors participants. Plaqueta 5 € fins a exhaurir existències.
  • De 12.30 a 14 h: Taller infantil de cuina: Construeix el teu peix. Edat recomanada de 4 a 12 anys. Tres sessions: 12.30 h, 13 h 13.30 h. Grups de 10 a 12 infants.
  • Musical itinerant amb By the Way Dixie.

La regidora de Turisme i Comerç, Jovita Baltasar, ha explicat que “amb aquesta nova edició de la Mostra ‘Ranxets, l’essència de la cuina torrenca’, reafirmem el nostre compromís amb la difusió de la nostra gastronomia tradicional. Els Ranxets són una part fonamental de la nostra identitat i volem que tothom pugui gaudir d’aquests plats tan arrelats a la nostra història”.

 

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents a la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, esmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Mendo

Missatges recents

Els abonaments de Rodalies per maig i juny, a la venda a partir d’aquest dimarts

Els abonaments per als mesos de maig i juny de Rodalies i Mitja Distància es podran sol·licitar des de dimarts,…

12 minuts fa

L’Ingrés Mínim Vital beneficia 17.322 menors de les comarques de Tarragona

“Més de 17.000 menors de les comarques tarragonines s'estan beneficiant directament de l'ingrés mínim vital impulsant del Govern de Pedro…

24 minuts fa

Mor Francesc Rovira, exfutbolista del Nàstic i exregidor de Cambrils

Francesc Rovira Recasens, exfutbolista del Gimnàstic de Tarragona i exregidor de l'Ajuntament de Cambrils, ha mort a l'edat de 87…

26 minuts fa

Mor Pere Rodríguez, destacat escriptor i periodista de Tortosa

La ciutat de Tortosa està de dol aquest dilluns per la mort de l'escriptor i periodista de la ciutat Pepe…

36 minuts fa

Més de 50 nens i nenes s’inscriuen al Stage de Setmana Santa de Golf Costa Daurada

D'aquí a una setmana, les instal·lacions del Golf Costa Daurada acolliran al mig centenar de nens i nenes que prendran…

49 minuts fa

Les Festes de Primavera 2025 de L’Hospitalet: Programa d’activitats

L’Hospitalet celebrarà les Festes de Primavera del 23 al 27 d’abril emmarcades en la commemoració del centenari de l’atorgament del…

55 minuts fa

Esta web utiliza cookies.