Torredembarra atorga més de 63.000 € en subvencions a 114 activitats econòmiques

  L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats, ha atorgat un total de 63.650 € dins la línia de subvencions directes a determinades activitats lucratives del municipi que han tancat o han vist restringida la seva activitat com a conseqüència de l’aplicació de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19. En total, s’han aprovat 114 sol·licituds i 24 han estat denegades (per no complir els requisits) o han desistit (per manca de presentació de documentació).

  Aquesta línia de subvencions directes, per un import inicial de 80.000 €, es va obrir el 5 de maig i el termini de sol·licitud es va allargar fins al 30 de setembre. Les subvencions ho han estat per la concurrència d’una situació, com és el tancament i posterior reducció d’activitat. L’import màxim de la subvenció ha estat el següent:

  •    Subvenció de 700 € per a discoteques, sales de ball, bars musicals, instal·lacions esportives, hostals, pensions i càmpings.

  •    Subvenció de 600 € per a restaurants i bars.

  •    Subvenció de 500 € per a  comerços i serveis no essencials afectats per les restriccions sanitàries.

  El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha recordat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions ha estat ajudar a la reducció de l’impacte econòmic causat per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19. El regidor també ha recordat que, a més de les accions dutes a terme el 2020, aquest any també s’han pres altres mesures com una reducció del 50 % a determinades taxes d’ocupació de via pública i  d’escombraries al sector econòmic, un acord que es va prendre el mes de juliol.