La Torre Vella de Salou es convertirà en una referència gastronòmica amb el GastroArt & Wine

La jornada tindrà lloc el 5 d'octubre on es fusionarà l'art i la gastronomia en una experiència sensorial

12 de setembre de 2025 a les 15:21h
Actualitzat: 12 de setembre de 2025 a les 15:21h

Aquest divendres s’ha presentat l’esdeveniment GastroArt & Wine, una experiència gastronòmica que se celebrarà el pròxim 5 d’octubre a la Torre Vella. La iniciativa, promoguda a través de la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou i l’Associació d’Hostaleria de Salou (AEH), maridarà art i gastronomia en una experiència sensorial única ubicada en un escenari emblemàtic de Salou.

A la presentació han assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, el president de l’AEH Salou, Pep Moreno i l’artista multidisciplinari, David Callau.

L’alcalde de Salou destaca que amb aquesta proposta, el municipi esdevindrà una referència en esdeveniments d'alt nivell. Granados remarca que el GastroArt unirà “l’excel·lència, gastronòmica, l’enologia de qualitat i la força de l’expressió artística”. L’alcalde també ha destacat la importància de poder celebrar aquest esdeveniment a la Torre Vella, un espai que s’ha remodelat recentment per consolidar-se com el gran centre artístic, cultural i social del municipi.

Granados ha reivindicat també la força dels restauradors, que han aconseguit “fer de Salou una referència gastronòmica a Catalunya i a l'Estat”, donant “un plus de valor molt important al municipi”. En aquest sentit, ha refermat el compromís de l’Ajuntament a propostes com aquesta.

L'alcalde assegura que els visitants tindran la sensació que “Salou és deliciós” al final de l'esdeveniment.

Gastronomia i art

Pep Moreno, president de l’AEH Salou, ha detallat que participaran 15 restauradors, qui oferiran 6 aperitius de primer nivell, 22 degustacions i 2 postres. Tot això estarà maridat per una vintena de cellers del territori, qui oferiran vins, caves i vermuts. Moreno afirma que aquest serà “un viatge gastronòmic sense precedents on l’art i la gastronomia es fusionen”. El president de l’AEH afirma que “tothom que ha vingut a altres edicions s'ha quedat amb ganes de més”.

La gran novetat d’aquesta iniciativa, recuperada després de tres anys, és la incorporació de l'exhibició en directe de David Callau, artista multidisciplinari.

Callau oferirà l’espectacle ‘A Dues Mans’ creat exclusivament per aquest esdeveniment i que combina diverses disciplines artístiques.

Aquesta proposta combinarà les arts visuals de Callau amb les arts gastronòmiques de xef Pep Moreno, reconegut amb una Estrella Michelin. Aquesta combinació suposa una experiència única que només es podrà gaudir en aquesta ocasió. Callau defineix la proposta com “un delit per tots els sentits i sentiments”.

A més, durant l’esdeveniment es podrà fer una visita, en exclusiva, l’exposició “Retaules” de l’artista David Callau que s’exposarà a la Torre Vella.

La jornada també comptarà amb la música de la companyia Baile Flamenco Duende, dirigida per la bailaora Mercedes Alcalà. A més, Balfegó oferirà una exhibició del tradicional ronqueig, on es podrà veure com es talla una tonyina per obtenir-ne les millors peces.

Participants

Els restaurants participants seran: Deliranto, amb una estrella Michelin, Cook & Travel, Lunattic, Rock & Grill, MRKT Gastrobar, Panorama Nikkei Bar, Thai Salou, Huma, Castillo de Javier, Amaranto, Infinitum, Mnudo, Restaurant Club Nàutic de Salou, La Ibense Salou i El Rinconcito de Manel.

Gastro Art & Wine és una iniciativa de l’Ajuntament de Salou i l’AEH Salou que compta amb la col·laboració de Makro i Coca-cola. La proposta s'emmarca dins la Capital de la Cultura Catalana a Salou i la Regió Mundial de la Gastronomia a Catalunya.

Les entrades per l’esdeveniment ja es poden adquirir a través de la pàgina web https://salou.koobin.cat/GastroArtandWine.