La iniciativa Teens Lab torna al campus Sescelades

Els instituts de Tarragona tornen a omplir els laboratoris del Campus, després de tres anys sense fer-ho

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquesta iniciativa de l’empresa BASF, va començar el 2014, amb 460 alumnes aproximadament per any. Es fa sempre en aquesta època perquè és quan tenen els laboratoris buits, ja que els estudiants de Química de la URV estan fent els exàmens. Ja han passat per aquests laboratoris uns 2400 alumnes des que van començar aquesta iniciativa.

“És una activitat clàssica de pràctica de laboratori en què els alumnes han d’identificar la realització de proves físiques i químiques la identitat d’un conjunt de substàncies que se’ls hi proposen”, diu Carles Lozano, coordinador de la unitat URV Divulga.

Aquest cop, els alumnes que hi ha anat són de l’Institut Fontanelles de les Borges del Camp. Aquest projecte de BASF va orientat a què els alumnes experimentin en vers la ciència coses que fan a classe però amb un lloc de treball més real. Amb això podran decantar-se cap a la vocació científica.

“És un projecte molt interessant, ens permet conèixer coses noves i sortir de l’institut per a poder experimentar i saber el que voldrem fer més endavant”, diu Meryam Aarab, alumna de 4° ESO de l’institut Fontanelles de les Borges del Camp. Encara que molts alumnes no han decidit el seu futur, amb aquest testeig de la ciència alguns podran decantar els seus estudis cap a aquests vessant.

“Tenir l’oportunitat de venir a llocs com aquests els motiva molt, el laboratori de l’institut és petit i aquí poden fer experiments que allí potser no ens ho podem permetre”, diu Jaume Espuny, professor de ciències aplicades de l’Institut Fontanelles.

Teens Lab és una part més de la iniciativa Kids Lab, adreçada a infants. Són projectes que s’impulsen des del sector químic per incentivar la formació en aquest camp i ajudar als alumnes dels centres a decantar el seu futur cap a aquests àmbits.