Vila-seca en Comú vol que es faci una avaluació independent sobre les residències

Han registrat una moció per instar a la Generalitat a realitzar una avaluació independent sobre les residències per tal de promoure un nou model de major qualitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Vila-seca en Comú vol que es faci una avaluació independent sobre les residències. Cedida.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat un moció per aconseguir que la Generalitat de Catalunya realitzi una avaluació independent sobre la qualitat de les residències. Sostenen que la gent gran a les residències ha estat el sector més afectat per la pandèmia i consideren que cal realitzar les accions necessàries per aconseguir que no torni a succeir un fet com aquest.

 

La formació municipalista considera imprescindible un canvi en el model d’atenció a les persones grans i/o dependents amb l’objectiu d’aconseguir un envelliment digne capaç de garantir l’autonomia de cada persona per poder gaudir d’una vida plena. Reclamen que la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats i que garanteixi la qualitat d’atenció a les residències, posant les persones i les seves necessitats per davant de criteris economicistes.

 

Igualment, indiquen que cal avançar en el model d’atenció a la gent gran canviant les macroresidències per altres espais vitals i serveis com ara: la llar pròpia, les llars compartides amb apartaments diferenciats i serveis de suport compartits.

 

Així mateix proposen un sistema de petites llars-residència de caràcter sociosanitari amb un disseny que preservi la llibertat, la intimitat i que alhora garanteixi una atenció social i sanitària adient.