Després de quaranta anys els veïns del Pinatell segueixen sense una via principal digne

Els habitants de la urbanització construïda en terreny rústic tenen complicacions per accedir als habitatges

La urbanització El Pinatell –situada a vuit quilòmetres de Tarragona– fa més de quaranta anys que demana que s’asfalti la via principal que dóna accés a la zona residencial, així com d’un enllumenat independent.

Tal com explica el vicepresident de l’Associació de Veïns del Pintatell, Guillermo Alvarez, la Generalitat de Catalunya va excloure la proposta al·legant que “no som sostenibles” revocant així la decisió de l’Ajuntament de Tarragona. Fet que va ser recorregut per l’associació al Tribunal Superior de Catalunya l’any 2013 i que, a dies d’avui, encara no se sap la resolució.

Aquesta situació comporta als veïns del Pinatell a conviure amb l’únic carrer que tenen per accedir als habitatges sense asfaltar i amb poca visió per falta d’enllumenat. Tal com explica Alvarez, “actualment l’única il·luminació que tenim és la particular dels habitatges que residim tot l’any”.

Per aquests motius, reivindiquen –des de gairebé cinquanta anys– el sentiment d’indefensió per no tenir cap ajut per part de l’administració. Després de tants anys de lluita, han aconseguit tenir recollida de residus i una parada d’autobús. No obstant això, segueixen demanant a l’Ajuntament de Tarragona que els ajudin a arranjar el carrer principal, així com a tenir un enllumenat independent.

Fonts municipals declaren que “les cases del Pinatell estan construïdes sobre terrenys rústics, no sobre terrenys urbanitzables”. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’empara al comunicat de la Generalitat que va excloure del POUM el Pla de Millora Urbana 27, al·legant que no era sostenible econòmicament. Esperant la resolució del Tribunal Superior de Justícia, el consistori tarragoní “espera que es resolgui aquest requeriment davant del TSJ per fer les actuacions urbanístiques pertinents”, segons expliquen fonts municipals.

Malgrat tot, els veïns del Pinatell resten sense cap aixopluc administratiu i continuen amb aquesta situació precària que complica el dia a dia a la urbanització. Per la seva part, l’Ajuntament resta a l’espera de la solució estatal, quedant a les mans del Tribunal Superior de Justícia millorar la qualitat de vida dels veïns del Pinatell.

MARINA VILLEGAS MILÀ