Un càmping tarragoní, el primer d’Europa en tenir una zona “lliure de Covid”

El càmping s'ha inspirat en el model de Corea del Sud per generar espais segurs

Càmping Trillas Tamarit.

El Càmping Trillas Platja Tamarit estrenarà pròximament ‘Trillas Paradise’ per convertir-se en el primer allotjament turístic d’Europa en habilitar una zona ultrasegura oberta només a clients que acceptin sotmetre-se a un exhaustiu procediment, que inclou test PCR i un complet qüestionari mèdic, entre d’altres mesures de prevenció-, desenvolupat per experts de la Fundació per a la Lluita contra la Sida (FLSIDA).

El Trillas Platja Tamarit, -que va ser el primer a obrir les seves portes al Camp de Tarragona i un dels primers de Catalunya-, torna a posar en marxa un projecte pioner a l’era post-Covid en combinar dos models per afrontar els efectes de la pandèmia amb els millors estàndards de seguretat: l’actual, que extrema totes les precaucions habituals; i el ‘Trillas Paradise’, que permet potenciar l’essència de les relacions humanes, un dels majors atractius de l’experiència càmping, sense màscares ni por d’apropar-se a altres persones.

Inspirant-se en el model de Corea del Sud per generar espais segurs, el Trillas Platja Tamarit preveu obrir aquesta àrea ‘Trillas Paradise’ amb totes les seves comoditats -àrea esportiva, piscina, restaurant, animació … – en la segona quinzena de juliol. Per portar a la pràctica aquesta idea, els resultats de laboratori s’acceleren fins a reduir a sis hores les 48 habituals de les anàlisis PCR i així poder mantenir un ritme àgil d’entrades.

En relació als detalls de l’accés, s’habilitarà una zona grisa de recepció on els clients se sotmetran a el test del coronavirus, han de proporcionar la informació requerida i passaran el dia amb les mesures de seguretat habituals -mascaretes, distanciament social, etc.- per, un cop conegut el resultat del test, poder gaudir la mateixa nit de l’allotjament escollit i de zones comunes Covid-Free.

El càmping subvencionarà una part de les proves mèdiques i del seguiment posterior durant l’estada, que tindran un cost aproximat per al client d’uns cent euros. Els usuaris, sota la seva responsabilitat, accepten que ‘Trillas Paradise’ no pot garantir la total absència de contagis, encara que sí obre la porta a un nivell de seguretat inèdit fins a la data. Aquells que donin positiu en les proves hauran d’abandonar el càmping i acudir a l’hospital o prendre mesures immediates d’aïllament. En qualsevol cas, l’establiment està obligat a informar dels resultats a l’autoritat sanitària.

La propietat del Trillas Platja Tamarit ha confiat als especialistes de FLSIDA la creació d’un protocol combinat que, a partir dels coneixements actuals sobre el virus, permeti assolir el nivell de fiabilitat més elevat que existeix en la detecció de persones que puguin contagiar la infecció. D’aquesta manera, -i assumint que el risc zero és impossible de garantir-, la suma dels test, el rigorós protocol d’entrada i la baixa incidència de l’Covid-19 al Camp de Tarragona fan viable gaudir d’una experiència de vacances al càmping en total llibertat, sense mesures addicionals de seguretat.

 El fluxograma per a l’entrada (en el qual s’inclou la prova PCR) i que dóna accés a la zona segura ha necessitat una profunda anàlisi de tots els paràmetres de risc fins a rebre l’aval tècnic. “Si la ciència i la tecnologia ens ho permeten, la nostra obligació és utilitzar la imaginació per innovar i ser capaços de fer gaudir al màxim als nostres clients al càmping, que de per si és un entorn ‘antivirus’ pel sol, la platja, l’oxigen i la natura “, exposa el director, Roger Trillas.