Últims dies per sol·licitar la targeta moneder de la Pobla de Mafumet

La campanya de suport econòmic a les famílies i comerços locals tancarà el període de sol·licituds aquest proper dijous, 30 de setembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Fins a 622 unitats familiars pobletanes ja s’han vist beneficades de la iniciativa ‘La Pobla al teu costat, campanya municipal de suport a l’economia familiar i de dinamització del comerç local’. Es tracta d’un ajut que serveix per fer front a una part de les despeses efectuades durant el 2020, l’any del confinament, relatives a l’habitatge en el qual la persona beneficiària està empadronada, Així, les despeses justificables són les de subministraments bàsics de la llar, com ara aigua, llum i gas; telefonia; comunitat de veïns o propietaris; i lloguer o hipoteca de l’habitatge. “La finalitat d’aquests ajuts econòmics és contribuir a sufragar les despeses bàsiques de la llar, per mitigar així els efectes econòmics ocasionats per la pandèmia”, detalla l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà.

Conscients de la repercussió econòmica que la pandèmia ha generat entre moltes economies familiars, així com en el petit comerç de proximitat, l’Ajuntament es va posar a treballar en la creació d’una campanya municipal que pogués redundar en benefici de tots dos col·lectius: el de les famílies i el dels petits comerciants del municipi.

Fruit d’això va néixer una iniciativa que, en paraules de l’alcalde, té els objectius molt clars: “Com a consistori, volem més que mai afrontar la nostra finalitat màxima, que és gestionar els recursos públics del municipi en benefici de la comunitat”.

I és que aquesta campanya de suport ciutadà ascendeix a dia d’avui fins a 228.273,24 euros, la qual cosa suposa que les famílies pobletanes que han vist concedida la seva sol·licitud han rebut, de mitjana, un ajut de 367 euros.

La xifra final de la inversió municipal en aquesta iniciativa serà encara superior, tota vegada que el termini de presentació de sol·licituds segueix obert fins aquest proper dijous, 30 de setembre. Les persones interessades a beneficar-se d’aquest programa d’ajuts han de presentar la seva petició al Registre General de l’Ajuntament, ja sigui de manera presencial o bé telemàtica a través de la Seu electrònica del web municipal www.poblamafumet.cat, on també es pot descarregar el formulari de sol·licitud i conèixer la documentació a presentar per tal d’obtenir l’ajut.

Un cop presentada la sol·licitud, l’Ajuntament disposa d’un termini de tres mesos per concedir o denegar l’ajut, que està subjecte a una sèrie de requisits, com ara ser major d’edat i estar empadronat al municipi abans del 25 de febrer de 2021; estar al corrent de les obligacions tributàries; ser propietari o llogater amb ús de l’habitatge sobre el qual se sol·licita l’ajut; i ser el titular dels subministraments i serveis dels quals es deriven les factures i/o rebuts bancaris que poden ser objecte de l’ajut.

Aquest es tradueix en el lliurament d’una targeta moneder, prèviament carregada amb l’import corresponent a l’ajut atorgat i que oscil·la entre els 175 euros per a nuclis d’un sol membre; i els 475 euros, per a nuclis de convivència de 4 o més membres. La targeta moneder podrà ser utilitzada fins al 30 de juny de 2022 en els establiments del municipi adherits, un total de 28 comerços de tot tipus. “Un 80% del teixit comercial del municipi està adherit a la campanya”, explica l’alcalde pobletà.

Els comerços adherits a la iniciativa estan degudament identificats amb vinils als seus aparadors i tòtems al davant de la seva façana, i inclouen diversos àmbits de l’oferta comercial pobletana, des d’alimentació fins a serveis d’assessoria legal, passant per la restauració, la salut i la bellesa, els serveis per a mascotes, etc