Detingut a Valls un traficant de drogues que portava una arma de foc

L'home duia una pistola amagada al comptaquilòmetres del seu cotxe

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat un traficant de drogues a Valls que duia una arma de foc amagada darrere al comptaquilòmetres del vehicle. L’arrestat és un home de 37 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Valls que va ser aturat per una patrulla de seguretat ciutadana després de fer diverses maniobres evasives amb el seu cotxe en detectar la presència policial. En el vehicle, els agents van poder localitzar al costat del canvi de marxes una bossa de plàstic amb diverses paperines de cocaïna. A més, també van trobar gairebé 2.000 euros en efectiu. Arran d’aquesta detenció la policia catalana va arrestar tres persones més, de 22, 33 i 63 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Valls i Santa Coloma de Gramenet. Al de 22 anys se l’acusa de tràfic de drogues i als altres dos d’un delicte de desobediència.
Els fets es remunten a dimecres al matí, quan una patrulla de seguretat ciutadana va aturar un vehicle després que el seu conductor fes diverses maniobres evasives en detectar la presència policial.
Els mossos, davant el nerviosisme del conductor, van decidir fer un escorcoll superficial del conductor i del seu vehicle. D’aquesta manera, els agents van poder localitzar al costat del canvi de marxes una bossa de plàstic amb diverses paperines de cocaïna. A més, també hi van trobar prop de 2.000 euros en efectiu.

Davant d’això, els agents van traslladar el detingut i el vehicle a dependències policials per poder fer un registre del vehicle més exhaustiu. Això va permetre als mossos trobar una arma de foc de 9 mil·límetres amb munició real al carregador, tot amagat darrere del quadre del comptaquilòmetres del cotxe.

A partir d’aquesta detenció, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona van assumir el cas, que dimecres va detenir tres homes més, de 22, 33 i 63 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Valls i Santa Coloma de Gramenet. El de 22 anys va ser arrestat per un delicte de tràfic de drogues i els altres dos per un delicte de desobediència. Un cop comprovades les seves relacions amb el cas, després de prendre declaració amb lletrat, els mossos van deixar sense efecte els dos detinguts per desobediència a l’espera de ser citats pel jutge.

La investigació va continuar amb una entrada i escorcoll aquest dijous en un pis situat al municipi de Valls que els detinguts feien servir per emmagatzemar la droga i poder vendre-la al detall a compradors d’arreu del Camp de Tarragona.

Els mossos hi van localitzar 1.060 grams de cocaïna, una bàscula de precisió, bosses de plàstic retallades i filferros per preparar paperines de venda al detall, 2.000 euros en bitllets petits i material emprat per adulterar la cocaïna abans de la venda al consumidor final. A més, també van trobar anotacions a mà on dels guanys i despeses.

Els detinguts van passar ahir divendres a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.