A la venda les entrades per als dos darrers espectacles de La Pobla Free Comedy

Xavier Deltell (14 d’abril) i Javi Sancho (5 de maig) completen una proposta que aquest mes de març va estrenar Txabi Franquesa amb gran èxit

El passat 17 de març, el Casal Cultural de La Pobla de Mafumet es va omplir de gom a gom per rebre el televisiu i polifacètic Txabi Franquesa. El seu monòleg va arrencar nombroses rialles i va satisfer el públic assistent, en un acte que va suposar l’estrena de la darrera iniciativa cultural de l’Ajuntament pobletà: La Pobla Free Comedy, un cicle d’actuacions que porta al municipi algunes de les principals figures del panorama humorístic. La voluntat del consistori és que aquesta nova iniciativa tingui continuïtat en el temps, amb la creació de noves edicions de cicles de monòlegs.

La Pobla Free Comedy arriba a un preu accessible a totes les butxaques, ja que l’assistència a cadascun dels monòlegs té un preu de 5 euros. Cal recordar, a més, que la recaptació íntegra que assoleixi aquesta iniciativa serà destinada a finalitats benèfiques, en una proposta que està aixecant una gran expectació degut a la qualitat i popularitat dels artistes que donen forma al cicle de monòlegs d’humor de La Pobla.

En aquest sentit, l’èxit assolit per Txabi Franquesa podria tenir continuïtat amb les actuacions de Xavier Deltell (14 d’abril, 19 h) i Javi Sancho (5 de maig, 19 h). Les entrades corresponents a aquests espectacles sortiran a la venda properament, tota vegada que els interessats a gaudir amb l’humor de Xavier Deltell podran adquirir la seva entrada del 3 al 13 d’abril. En el cas de Javi Sancho, les localitats estaran a disposició del públic del 16 d’abril al 4 de maig. En ambdós casos, la venda d’entrades es durà a terme a l’Ajuntament, de 10 a 14 h.

Xavier Deltell, del Dret a l’humor
El popular i polifacètic Xavier Deltell, nascut a Lleida el 1958, va cursar estudis de Dret i Graduat Social, però ben aviat va veure clar que el seu futur estava al davant dels micròfons i, sobretot, en l’àmbit de l’humor. L’any 1975, una casualitat fa que entri a la Cadena COPE, com a locutor de ràdio fórmula durant sis anys.

Després s’incorpora a la Cadena Catalana (SER), on despunta com a showman en diferents
magazines. A Barcelona coneix actors, humoristes i presentadors com Andreu Buenafuente o Toni Clapés, amb els quals col·labora en un programa nocturn de Ràdio Barcelona (SER) i on forja una relació professional amb Clapés que el porta, uns anys després, a ser part de l’elenc d’humoristes del programa “Efectes secundaris” (TV3). El 1997 és fitxat per Javier Sardà i el seu “Crónicas Marcianas”, estrenat aquell mateix any a Telecinco.

El 2006 s’incorpora al programa “UVE, Unidad de Visionado Especial” (Cuatro), treball que
compagina amb intervencions com la realitzada a la Gala Aniversari dels 50 anys de TVE i la de jurat de programes musicals com “¿Cantas o qué?” (Antena 3) y “Mira quién baila” (TVE). Ara, Deltell arriba a La Pobla disposat a fer riure tothom amb el seu particular i característic estil.

Javi Sancho, una promesa feta realitat
Aquest jove humorista tarragoní viu la trentena en plena forma i al cim d’una carrera professional en l’àmbit humorístic que el va portar a rodar, ja de ben jove, pels locals de comèdia més populars de Catalunya. Ara fa set anys va iniciar una gira nacional de teatres, compartint escenari amb Santi Millán en els espectacles “Santi Millan Live!” i “Estamos mejor que nunca”.

Malgrat la seva joventut, ha estat programat fins a sis vegades en el cicle de comèdia “Comedy Zoo” al Club Capitol, havent estat el còmic més jove de la història en aparèixer a la cartellera de la Sala Pepe Rubianes de Barcelona. L’any 2012 dóna el salt a la televisió com a copresentador del programa diari “Fiesta Suprema”. Ha esta col·laborador de “Zapeando” a la Sexta i presentador, amb Santi Millán, del programa de càmera oculta “Sinvergüenzas” a Neox, tot combinant aquestes aparicions amb d’altres en el programa “Sopar de Gansos” de Cuatro i FDF.

A més, Javi Sancho ja coneix La Pobla, després que el passat mes de maig va ser l’encarregat de conduir la Diada d’Entitats, on va fer gala de les seves capacitats humorístiques i d’improvisació.