La Setmana de la Cultura de La Pobla de Mafumet arriba a l’equador

La Setmana de la Cultura s’allargarà fins diumenge 29, quan se celebrarà una jornada de portes obertes a la renovada Biblioteca

La Pobla de Mafumet continua celebrant els actes organitzats amb motiu de la seva Setmana de la Cultura. El tret de sortida a la programació es va donar el passat dissabte amb l’estrena de “Llir entre cards. L’amor de Tirant lo Blanc i Carmesina”, una adaptació lliure de la novel·la de Joanot Martorell, “Tirant lo Blanc”. El Casal Cultural pobletà es va omplir de gom a gom per assistir a aquesta representació que va anar a càrrec de l’entitat local la Corriola Teatre, i que es va poder veure en dues sessions, una dissabte al vespre i l’altra, diumenge a la tarda.
Com no podia ser d’una altra manera, la celebració de la diada de Sant Jordi ha tingut un pes important en el marc d’aquesta programació. La jornada s’ha iniciat amb la celebració dels Jocs Florals escolars durant el matí. A la tarda i com ja ve sent habitual, l’Ajuntament ha obsequiat els veïns i veïnes del municipi amb un llibre. El títol triat enguany ha estat ‘La Pobla dels meus records’, obra de Josep Bultó que narra les vivències i records de les famílies pobletanes al llarg del temps, sota la perspectiva de
l’autor.
El llibre ha estat presentat en un acte al Casal Cultural del municipi al qual hi han assistir nombrosos habitants del municipi. En el marc d’aquest acte, Bultó ha incidit en la idea que ‘és important deixar memòria per a les generacions futures, d’un model de vida que poc a poc va desapareixent’. Per la seva banda, l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, ha destacat que ‘es tracta d’un llibre que parla de nosaltres, dels habitants de La Pobla, de la gent que durant dècades ha contribuït a engrandir el nostre municipi. Les persones són la base de qualsevol societat, d’això no hi ha dubte. I aquestes persones formen famílies i nissagues que, en ocasions, arrelen en un municipi. D’aquestes famílies, i d’altres que per circumstàncies van marxar de La Pobla, ens parla Josep Bultó en aquest llibre’.
A més d’obsequiar els veïns i veïnes amb un exemplar de ‘La Pobla dels meus records’, tots els assistents a l’acte han rebut també un punt de llibre i una rosa. Finalment, entre les activitats organitzades a La Pobla amb motiu de la Diada de Sant Jordi, ha tingut lloc un concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra de L’Empordà que ha ofert l’actuació ‘Concert desconcertant’.

Els actes amb motiu de la Setmana de la Cultura de La Pobla continuaran divendres vinent al Casal Cultural amb la xerrada “Jo dona liderant en femení”, a càrrec de Sui Generis. L’endemà dissabte, i de nou al Casal Cultural, Joan Reig i els membres dels Clubs de lectura de La Pobla, protagonitzaran el recital literari de poemes i cançons de Sant Jordi, a partir de les 19 hores. El punt i final a la Setmana de la Cultura es posarà diumenge 29 amb una jornada de portes obertes a la Biblioteca, equipament municipal que ha estat reformat recentment.
La Setmana de la Cultura de La Pobla té l’objectiu de difondre i promocionar la cultura en àmbits diversos, com el teatre, la literatura, la música, etc. Enguany, han estat deu les propostes organitzades en el marc d’aquesta setmana que de nou, ha tingut molt bona acollida entre els veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet.